Yandex Metrica

Sosyal medyada yalan terörüne son! 60 maddelik taslak hazır

Sosyal medyada yalan terörüne son! 60 maddelik taslak hazır

AK Parti'nin uzun zamandır üzerinde çalıştığı, sosyal medyada dezenformasyon düzenlemesinde sona aşamaya gelindi. 60 maddelik yasa teklifinin taslak metni tamamlandı. Teklif yakında zamanda TBMM'ye sunulacak.

Genel

21.03.2024, 21:54

Sosyal medyada yalan haber yayanlara kötü haber! Dezenformasyon Yasası teklifi yolda yakın zamanda kamuoyuna duyurulacak. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık ettiği AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında yaklaşık 60 maddeden ve üç bölümden oluşması düşünülen sosyal medya için hazırlanan taslak metninin sunumu gerçekleştirildi.

Spsyal medya düzenlemesinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldiği iftarda da gündeme geldiği belirtiliyor. Önümüzdeki hafta salı günü ise AK Parti ve MHP'li kurmayların düzenlemeyi değerlendirmeleri bekleniyor.

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

YALAN HABER VE DEZANFORMASYONLA MÜCADELE

Sosyal medya düzenlemesinin ana unsuru "yalan haber" ve "dezenformasyonla" mücadele. Düzenlemeyle özel hayatın dokunulmazlığına ve kişisel verilerin korunmasına yönelik maddelerin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

CEZAİ YAPTIRIM UYGULANACAK

Yalan haber tanımlamasının da yapıldığı düzenlemeyle, sosyal medyada yalan ve yanıltıcı haberleri yayanlara cezai yaptırım uygulanması söz konusu olabilecek.

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

MECLİS'E SUNULACAK

osyal medya şirketlerinin temsilcilerinin 'gerçek' kişi olması sağlanacak. Düzenlemeyle internet medyasının da yasal altyapıya kavuşturulması öngörülüyor. Kanun teklifinin kısa süre içerisinde Meclis Başkanlığına sunulması planlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading