Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika! 'Siyasi cinayetler işlenebilir' iddiasına soruşturma

Son dakika! 'Siyasi cinayetler işlenebilir' iddiasına soruşturma

Son dakika haberleri... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı siyasetçilerin basın organlarına yansıyan "siyasi cinayetler işlenebileceği" iddialarıyla ilgili resen soruşturma başlattı. Peki, 'siyasi cinayetler' tartışması nasıl ortaya çıktı? FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri Türkiye üzerinde eylemler planlıyorsa Kılıçdaroğlu bunun bilgisini nasıl ve nereden aldı? Bu söylemin arka planında nasıl bir menfaat var? İşte detaylar...

Genel

23.01.2024, 18:07

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'siyasi cinayetler işlenebilir' söyleminin ardından siyaset gündemi hareketlendi. 2023 seçimleri öncesinde böylesine büyük bir iddianın ortaya atılması şüpheleri çekerken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konu ile ilgili harekete geçti.Bir son dakika gelişmesine göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı siyasetçilerin basın organlarına yansıyan "siyasi cinayetler işlenebileceği" iddialarıyla ilgili resen soruşturma başlattı.

THY'den dikkat çekem kampanya: 65 yaş ve üstüne yüzde 25... Haberi Görüntüle

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Başsavcılık, bazı siyasi parti yöneticilerinin "siyasi cinayetler işlenebileceği yönünde duyumlar alındığına" dair açıklamalarının basına yansıması üzerine varsa suç ve delillerin tespiti bakımından inceleme ve araştırma yapılmasına karar verdi. Basın Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülecek soruşturmaya ilgili bir başsavcı vekilinin görevlendirildiği öğrenildi.

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

'SİYASİ CİNAYETLER' TARTIŞMASI NASIL ORTAYA ÇIKTI? 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'e düzenlediği ziyaretinde, "Siyasi cinayetler kaygım var" söyleminde bulunmuş, bu sözlerin ardından Türkiye'nin gündemi hareketlenmiş, iktidar ve muhalefet kanadından birçok yorum yapılmıştı. Peki, Kılıçdaroğlu'nun bir anda böyle bir söylem içerisinde bulunmasının nedeni neydi? 2023 seçimlerinde FETÖ, PKK/YPG ve diğer terör örgütlerinden Türkiye üzerine saldırılar mı gerçekleşecekti? Kılıçdaroğlu, her zaman yaptığı gibi ortaya bir iddia attı, kaynağını açıklamadı. 

THY'den dikkat çekem kampanya: 65 yaş ve üstüne yüzde 25... Haberi Görüntüle

YALAN MI? İSTİHBARAT MI? PLAN MI?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun kanıtsız iddialarına, ittifak ortağı İYİ Parti'den destek gecikmedi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Sözcü gazetesinde yer alan röportajında "siyasi suikastler yapılacağı yönünde bizim da aldığımız duyumlar var" diyerek tartışmayı alevlendirdi. Meral Akşener ise bu iddiaların toplumda yaratacağı gerginlikten sıyrılmak için, "Bu tür duyumlar, bilgiler elbette gelir. Benim inandığım bir şey var. Ecel ne bir nefes evvel ne bir nefes sonradır. Bu iddiaları çok fazla gündemde tutmamamız lazım diye düşünüyorum." diyerek Koray Aydın'ın arkasına saklandı.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

MUHALİF TETİKÇİLER SAHNEYE ÇIKTI!

Kılıçdaroğlu ve Aydın'ın 'siyasi cinayetler' iddiasının ardından tetikçi ve fondaş medya sahneye çıktı. Cumhuriyet, Sol, BirGün gibi gazeteler bu iddialarını manşetlerine taşıdı. Murat Yetkin ve Nagehan Alçı gibi operasyon elemanları yeniden ön plana geçti. FETÖ'cü Fuat Avni hesabıyla tanınan Said Sefa yeniden operasyona başladı. Öyle ki, İngiliz yayın organı BBC bile devreye girdi. Hükümet aleyhine çirkin karikatürler yapıldı.

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

'SİYASİ CİNAYETLER' İLE İLGİLİ KİM NE DEDİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: İçişleri Bakanıyım sordum; böyle bir siyasi cinayet istihbaratı var mı, yok. Bu bir FETÖ taktiğidir

MHP Lideri Devlet Bahçeli: Korku edebiyatını bırak, siyasi cinayet işlenebilir masallarını geç, bir şey bilip de söylemiyorsan adam değilsin

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Ülkemizde korku iklimi oluşturmayı amaçlayan bu tür iddiaları gündeme getirenleri, ellerindeki bilgileri savcılarımızla paylaşmaya davet ediyoruz. Bugün terör örgütleriyle aralarına mesafe koyamayanların ‘siyasi cinayet yalanından’ medet umar hale gelmesini milletimizin takdirine bırakıyoruz.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: Bir daha hiçbir çete, şu ya da bu şekilde kendisini devletin yerine koymaya çalışan hiçbir grup, Türkiye'de bu anlamda siyasi çatışmaların, cinayetlerin, faili meçhullerin işlenmesine yol açamayacak. AK Parti bu anlamda milletimizin içerisinde fitne sokacak, Türkiye'de siyasi cinayetlerin önünü açacak hiçbir adıma, hiçbir teşebbüse müsaade etmez ve etmeyecek.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Cumhurbaşkanımızın önderlik ettiği güçlü siyaset sayesinde hükümetlerimiz döneminde Türkiye’de siyasi cinayetlere ve faili meçhullere son verilmiştir. Böylece siyasetin vesayet odaklarınca sistematik şekilde manipüle edildiği devir kapanmıştır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading