Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika! Sedef Kabaş hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi! 12 yıl hapis cezası alabilir

Son dakika! Sedef Kabaş hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi! 12 yıl hapis cezası alabilir

Katıldığı televizyon programındaki konuşmasında, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle Sedef Kabaş hakkında 12 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Genel

23.01.2024, 22:05

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından, Sedef Kabaş'ın 14 Ocak'taki televizyon programında yaptığı konuşmalarla ilgili, 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçlarından hazırlanan iddianame İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi. 

Mahkeme tarafından yapılan inceleme sonrası kabul edilen iddiname kapsamında Sedef Kabaş'ın ilerleyen günlerde mahkemeye çıkması bekleniyor. 

Fransızların top mermisi depremde kayboldu: Direniş günlerinin simgesiydi Haberi Görüntüle

TELE1'DE CUMHURBAŞKANINA HAKARET ETMİŞTİ

Soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, "Tele 1" isimli televizyon kanalında yayınlanan "Demokrasi Arenası" isimli programda, şüpheli Sedef Kabaş tarafından yapılan konuşma sırasında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunun unsurlarını oluşturacak nitelikte sarf ettiği söz ve beyanlarla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı. 

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

BAKANLARA DA HAKARET ETMİŞTİ

Kabaş'ın programda kullandığı sözlerle 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçunu işlediği ve daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu suçunu tekrar ettiği ifade edilen iddianamede, Kabaş'ın aynı programda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na yönelik sözleri sebebiyle, iki kez 'kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret' suçlarını işlediği ifade edildi. 

THY'den dikkat çekem kampanya: 65 yaş ve üstüne yüzde 25... Haberi Görüntüle

12 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede Kabaş'ın "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 8 yıl 2 aya, bakanlara yönelik "görüntülü iletiyle kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan ise 2 yıl 4 aydan 4 yıl 8 aya olmak üzere toplam 3 yıl 9,5 aydan 12 yıl 10 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading