Yandex Metrica

Son dakika: Pazar günü çalışmaya sınır getiriliyor!

Son dakika: Pazar günü çalışmaya sınır getiriliyor!

Hırvatistan Çalışma Bakanı Marin Piletic yaptığı açıklamada hükümete bu hafta sunacakların yeni yasa tasarısı ile pazar günü çalışmaya sınır getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Genel

23.01.2024, 20:07

Hırvatistan'da işçilerin pazar günleri çalışmasına sınır getirmesine karar verildi. 

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

YILDA EN FAZLA 16 PAZAR ÇALIŞILACAK 

Söz konusu yasa tasarısı kapsamında işçilerin ayda en fazla 3, yılda ise 16 pazar çalışabileceğine dair açıklama yapan Hırvatistan Çalışma Bakanı Marin Piletic, 1 Ocak'tan itibaren tüm çalışanlara, pazar günü çalışmaları karşılığında normal ücretlerinden yüzde 50 fazla ödeme yapılmasını planladıklarını belirtti. 

Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti işaret etti: Ciddi fay hattı var! Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti... Haberi Görüntüle

YÜZDE 100 FAZLA ÜCRET İSTEDİLER 

Bağımsız Hırvat Sendikaları başkanı Kresimir Sever ise sendikaların pazar günleri çalışma ücretlerinde yüzde 100 artış talep ettiğini ancak daha fazla artış için müzakere olasılığının devam ettiğini söyledi.

Pazar ücretlerinin mevcut durumda diğer günlere oranla yüzde 30-37 fazla olduğu ülkedeki sendikalar, ayda 3 pazar çalışılmasını da fazla buluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading