Yandex Metrica

Son dakika! Heybeliada'da çıkan yangın kontrol altında

Son dakika! Heybeliada'da çıkan yangın kontrol altında

Son dakika gelişmesine göre; Heybeliada’da ormanlık alanda yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler vatandaşları tahliye etti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

Genel

23.01.2024, 17:51

Heybeliada'da ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler vatandaşları tahliye etti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Heybeliada'daki yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. İstanbul Valiliği, ayrıca Heybeliada'daki yangında Çam Limanı mevkisinde bulunan 230 vatandaşın, Kıyı Emniyeti ve Sahil Güvenlik ekiplerince güvenli bölgelere sevk edildiğini bildirdi.

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Orman Genel Müdürlüğü yangınla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, yangının saat 13.07'de başladığı ilk müdahalenin ise saat 13.10'da yapıldığı kaydedildi. Yangına 1 uçak, 3 helikopter ve 5 arazöz ile müdahalenin sürdüğü ifade edildi.

'ADA HALKI YANGIN İÇİN SEFERBER OLDU' VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

''YANGININ NEDENİ HENÜZ BİLİNMİYOR''

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, CNN TÜRK canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Erdem Gül, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Yazın Adalar'da en büyük kabusumuz bu bizim. Ege'deki yangınlardan sonra her güne burada yangın olur mu korkusu yaşıyoruz. Tek noktada bir yangın var nedeni henüz bilinmiyor. Çabamız daha fazla bizi üzecek sonuçlar olmadan söndürmek. Rüzgar da etkili. Müdahale başladı. Tüm birimlerle müdahale ediyoruz.''

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Valiliği'nden Heybeliada'da çıkan orman yangınına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Emniyet, İtfaiye ve Orman Harekât Merkezlerinden alınan bilgilere göre; bugün saat 13.15'te Adalar İlçemiz Heybeli ada Kuleli Köşk mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıkmıştır. Söz konusu bölgeye süratle güvenlik, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edilmiştir.  Ekiplerimizce; 3 itfaiye, 2 arazöz, 1 toma ile karadan, 3 yangın söndürme helikopteri ile havadan söndürme çalışmalarına devam edilmektedir. Balıkesir ve Bursa'dan sevk edilen 2 helikopter ile İzmir, Muğla ve Antalya'dan sevk edilen 4 yangın söndürme uçağı ve 2 adet itfaiye aracı adaya hareket halindedir.  Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır." denildi.

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLDİ

Heybeliada'ya Kıyı Emniyeti'ne bağlı ekipler de sevk edildi. KEGM-3 botu, bölgedeki vatandaşların tahliyesini gerçekleştirdi. NENE HATUN gemisi ve KEGM-5 ve KEGM-6 botları da bölgeye yönlendirildi.

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

2 İTFAİYE ERİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Yangına müdahale eden 2 itfaiye eri dumandan etkilendi. İtfaiyeciler tekneyle Maltepe Sahili'ne getirildi. İtfaiye erleri ambulansla hastaneye kaldırıldı. Öte yandan Ada halkı insan zinciri oluşturarak pet şişelerle su taşıdı.

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Heybeliada'da çıkan yangınla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "Adalar seferi yapan Şehir Hatları vapurları, güvenlik nedeniyle Heybeliada'ya uğramıyor. Heybeliada'daki ormanlık alanda saat 13.15'te çıkan yangına, İBBİ İtfaiyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri karadan ve havadan koordineli bir şekilde müdahale ediyor.  Kuvvetli Poyraz nedeniyle büyüyen yangını kontrol altına almak için yoğun bir çaba sarf ediliyor. İBB İtfaiyesi; Adalar, Kartal, Maltepe, Fatih müfrezeleri ile 40 personel 12 araçla yangına karadan müdahale ediyor. 

Orman Bölge Müdürlüğü ise alevlere 3 helikopter 1 uçakla havadan, 6 arazöz ile karadan müdahalesini sürdürüyor. Söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek veriyor. Önümüzdeki dakikalarda gelecek 4 helikopter ve 4 uçakla hava desteğinin artması bekleniyor. Talep eden vatandaşlar, 4 botla isteyen vatandaşları tahliye ediliyor. Emniyet ve İtfaiye ekipleri, yangının çıkış sebebi nedeniyle soruşturma başlattı. Adalar seferi yapan Şehir Hatları vapurları da güvenlik nedeniyle Heybeliada'ya uğramıyor"

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

YANGIN 3 NOKTADA ÇIKTI, 3 DAKİKADA MÜDAHALE EDİLDİ

İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, yangının 3 farklı yerde başladığını, hızlı müdahale ile 2 bölgedeki alevlerin kontrol altına alındığını belirterek, “Zannediyorum kısa süre içerisinde kontrol altına alınacak ve soğutma çalışmalarına geçilecek. Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle yangının yerleşim alanlarına ulaşmaması için müdahalemiz devam ediyor. Mevcut duruma göre bir risk görünmüyor" dedi.

İBB'nin 4 ayrı adada müfrezesinin bulunduğunu belirten remzi Albayrak, yangına 3 dakikada karadan müdahaleye başladıklarını söyledi. Büyük yangınlarda ana karadan ve havadan gelecek desteğin de çok önemli olduğunu vurgulayan Albayrak, “Heybeliada'daki yangına karadan ve havadan zamanında müdahale edilmiştir. Kartal ve Maltepe sahilinde destek itfaiye ekiplerimiz de hazırda bekletiliyor. Ahtapot dediğimiz uzun mesafelerde dakikada 6 ton su pompalayan aracımızı da Heybeliada'ya getirdik" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading