Yandex Metrica

Son dakika: Casuslukla suçlanan Metin Gürcan yeniden tutuklandı

Son dakika: Casuslukla suçlanan Metin Gürcan yeniden tutuklandı

Son dakika haberleri... DEVA kurucu üyesi Metin Gürcan, "casusluk" suçundan yargılandığı davada tahliyesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine yeniden tutuklandı.

Genel

23.01.2024, 19:15

DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya casusluk amacıyla temin etme' suçundan yürüttüğü soruşturma kapsamında, 26 Kasım 2021'de İstanbul'daki evinde gözaltına alınmıştı.

Ankara'ya getirilen Gürcan, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı. Metin Gürcan hakkında, Ankara 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme heyeti, önceki gün kapalı görülen ikinci duruşmada, Gürcan'ın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verilmişti.

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

METİN GÜRCAN YENİDEN TUTUKLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Metin Gürcan'ın tahliye kararına itiraz etti. İtiraz dilekçesinde, dosyadaki mevcut delil durumu ve isnat edilen suçlamalara ilişkin cezanın üst sınırına dikkat çekilerek, adli kontrol şartının bu aşamada yetersiz kalacağı belirtildi. Ankara 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazını kabul ederek, Gürcan hakkında tutuklama ve yakalama kararı çıkardı. Yeniden gözaltına alınan Metin Gürcan, adliyeye sevk edildi. Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen Gürcan, tahliye kararının kaldırılmasına karşı savunması alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

TÜRK ASKERİNİN YURDA DÖNMESİNİ RUSYA’YA BAĞLADI

Metin Gürcan’ın teknik takip sonucu Şubat 2021 tarihinde görüştüğü yabancı devlet görevlisine Suriye’nin İdlib kentindeki yapılanmayı Türk askerlerinin Suriye’deki sayısı veya görevleriyle ilgili detaylı bilgi verdiği iddianamedeki bilgiler arasında yer aldı. Suriye’den Türkiye’ye dönen askeri birliklerin Rusya’nın güneyden zorlaması olduğunu öne süren Gürcan, yaptığı görüşmelerde, “Türkiye’nin Suriye’ye ilave askeri birlikler göndermeyecek, orada yaklaşık sekiz bin Türk askeri var. Askeri rotasyon amacıyla konumlar değiştirildi. İşin aslına bakıldığında Suriye’de Türk kuvvetlerinin sayısı azaltıldı. Bir çok görev yeri kapatıldı ve askerler Türkiye’ye döndü, bunun nedeni Rusların güneyden zorlaması. İdlib’deki bir çok kişi 2021 yılının sonuna kadar Rusya'nın Esad Kuvvetleriyle koordineli bir operasyon yapacağından endişe duyuyor. 2021 yılı içerisinde İdlib’de her şeyin son bulacak, İdlib’e yatırım yapılmıyor herkes bu operasyonu bekliyor” dediği iddianamede yer aldı.

Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL para ve trafikten men cezası! Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL... Haberi Görüntüle

"S-400’LER ANKARA’DA BİR DEPODA TUTULUYOR"

Gürcan’ın faaliyetleri hakkında savcılık kayıtlarında yapılan inceleme sonucunda iddianamede yer alan ifadelerde, “S-400’ler Ankara’da bir depoda tutuluyor. Ankara dışına çıkarmak imkansız görülüyor. Sadece sistemler test edildi, bu rutin bir test ve anlaşmanın bir parçası. Test atışları yapılmazsa ödeme yapılmayacak, her iki batarya şu anda Ankara’da bulunuyor. Bataryalardan bir tanesi bile operasyonel amaçla Ankara dışına çıkartılması ABD için ilk kırmızı çizgi ve ikinci kırmızı çizgi de sistem radarlarının çalıştırılması” bilgileri dikkatlerden kaçmadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading