Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika! Buça'daki sivil katliama Türkiye'den tepki: Sorumlular hesap vermeli

Son dakika! Buça'daki sivil katliama Türkiye'den tepki: Sorumlular hesap vermeli

Son dakika gelişmesine göre; Türkiye'den Buça'daki sivil katliama ilişkin açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ''Görüntüler dehşet verici ve insanlık adına utanç verici. Sorumluların hesap vermeleri temel beklentimizdir.'' ifadelerine yer verildi.

Genel

23.01.2024, 19:05

Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ederken Buça'daki sivil katliam dünyayı ayağa kaldırmıştı. Elleri arkadan bağlanmış cesetler sokaklarda dolup taşarken işkence odaları bulunmuştu. Ukrayna lideri Zelenski, ''Bu bir soykırımdır'' derken Avrupa liderleri Putin'in yargılanması gerektiğini belirtmişti. Rusya ise görüntülerin ''fotomontaj'' olduğunu savundu. Rus ordusun çıktığı Buça ve İrpin'de yol kenarlarında elleri bağlı şekilde infaz edilen sivillerin görüntülerine bir tepki de Türkiye'den geldi.

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

''İNSANLIK ADINA UTANÇ VERİCİ''

Dışişleri Bakanlığından, Kiev yakınlarındaki Bucha ve İrpin bölgelerinde medyaya yansıyan görüntülere ilişkin açıklama yapıldı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Kiev yakınlarındaki Bucha ve İrpin dahil çeşitli bölgelerden basına yansıyan katliam görüntüleri dehşet verici ve insanlık adına üzücüdür. Ukrayna halkının acısını paylaşıyoruz. Masum sivillerin hedef alınması asla kabul edilemez. Konunun bağımsız bir soruşturmaya tabi tutularak sorumluların tespit edilmesi ve hesap vermelerinin sağlanması temel beklentimizdir. Türkiye, insanlık adına utanç verici bu tür sahnelerin son bulması ve bir an önce barışın sağlanması için çalışmaya devam edecektir" ifadeleri kaydedildi.

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

ZELENSKİ: GÖRÜŞME OLMAYABİLİR

Öte yandan Zelenskiy, Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile beklenen görüşmenin gerçekleşmeme ihtimalinin olduğunu işaret ederek, “Buça’daki trajediden sonra bile Rusya ile müzakereler devam etmeli. Ancak Devlet Başkanları görüşmesi olmayabilir” dedi.

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

RUSYA İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Rusya, Ukrayna hükümetinin iddialarının "yanlış" olduğunu belirterek Rusya’nın suçlarını reddetti. Kremlin Sözcüsü Peskov görüntülere güvenilmemesi gerektiğini öne sürerek, "Savunma Bakanlığımızın uzmanları, görüntülerin sahte olduğuna dair belirtileri tespit etti." şeklinde konuştu. Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da  Buça'daki görüntülerin Batı ve Ukrayna tarafından sahnelendiğini öne sürdü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading