Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Bill Gates'in Türkiye'ye geliş sebebi ortaya çıktı! Jeff Bezos'la çiftlik mi kuracaklar?

Son dakika: Bill Gates'in Türkiye'ye geliş sebebi ortaya çıktı! Jeff Bezos'la çiftlik mi kuracaklar?

Bir süre önce Ege bölgesine gelen ve halen burada bulunan Amerikalı milyarder Bill Gates'in Türkiye'de arazi arayışında olduğu ve bir çiftlik kurmayı planladığı öğrenildi. Diğer taraftan Gates'in yakın dostu bir diğer milyarder iş insanı Jeff Bezos'un da Ege'de olması ve ikilinin bir araya gelmesi akıllara 'yeni bir ortaklık mı var?' sorusunu getirdi.

Genel

12.02.2024, 14:38

New York Post'un bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Microsoft'un kurucu ortağı Gates'in, bir süre önce boşandığı eski eşiyle beraber yönettiği 50 milyar dolar varlığa sahip Bill & Melinda Gates Vakfı için Türkiye'de büyük ve sürdürülebilir çiftlik kurmak istiyor.

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

GALASGOW'DA SÖZ VERDİ

Geçtiğimiz gün İskoçya'nın Glasgow kentinde gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı'nda (COP26) konuşan Bill Gates, çiftçilerin iklim değişikliğine dayanıklı ürünler geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla 315 milyon dolar tahsis etme sözü vermişti. Gates ayrıca bu paranın, çiftçilerin değişen iklim modellerine uyum sağlamasını kolaylaştıran bir tohum konsorsiyumuna gideceğini belirtmişti.

Trakya'da 22 bin dönüm arazisi olduğu bilinen Gates ve beraberindekiler, geçtiğimiz Ekim ayında Efes Antik Kenti'ni gezmişti. Gates, Efes'i gezmek için daha önceden rezervasyon yaptırmış ve ziyareti esnasında antik kentteki ışıklar da açılmıştı.

Efes Antik Kenti'nde 2 saat vakit geçiren Gates, özel yatı da önce Kuşadası ardından da Bodrum koylarına demirlemişti.

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

JEFF BEZOS DA TÜRKİYE'DE

Gates'in ardından Türkiye'ye gelen ve yaklaşık 10 gündür Ege kıyılarında gezen bir diğer milyarder Jeff Bezos'un da aynı tarihler de Türkiye'yi tercih etmesi oldukça merak uyandırmıştı.

'Flying Fox' isimli ultra lüks yatıyla Bodrum, İzmir ve Aydın kıyılarını gezen Bezos'un ise Gates'in Göltürkbükün'de ultra lüks bir villada kutlanan doğum günü partisine katılmak için geldiği öğrenildi. 

18 Mart (bugün) İstanbul'da otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? İETT... Haberi Görüntüle

GATES VE BEZOS ORTAK İŞ ÇİFTLİK Mİ KURACAK?

Aynı zamanda dost olan iki milyarder Bill Gates ve Jeff Bezos, Türkiye'de ortak bir iş birliği yapıp yapmayacağı merak ediliyor. Her iki ismin de Ege'de uzun zaman geçirmesi ve New York Post'un haberinde Gates'in Türkiye'de çiftlik kuracağı iddiaları, iki Gates'in Bezos'la ortaklık yapacağı yönünde bir beklenti de yaratıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading