Yandex Metrica

Son dakika! 8 şehidin intikamı yerde kalmadı: Gri listedeki terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika! 8 şehidin intikamı yerde kalmadı: Gri listedeki terörist etkisiz hale getirildi

Hakkari'de 8 kişinin şehit olduğu saldırının faili "Elif Avesta" kod adlı PKK'lı terörist Betül Diler, Eren Kış-8 Operasyonu'nda Mardin'de bir yer altı mağarasında etkisiz hale getirildi.

Genel

23.01.2024, 18:48

İçişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mardin Bagok'ta 12-15 Aralık 2021'de, Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Komando birliklerince düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 6 teröristten birinin daha kimliği ve katıldığı eylemler belli oldu.

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

GRİ KATEGORİDE YER ALIYOR

Etkisiz hale getirilenler arasında Terörden Arananlar Listesi'nde 500 bin lira ödülle gri kategoride bulunan "Elif Avesta" kod adlı Betül Diler'in de bulunduğu belirlendi.

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

ÇOK SAYIDA EYLEMİN FAİLİ

Terörist Diler'in, 2 Kasım 2017'de Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Ortaklar bölgesindeki 34. Hudut Tugay Komutanlığına bağlı yol kontrol noktasına yönelik, 6 asker ile 2 güvenlik korucusunun şehit olduğu roketatarlı saldırıya katıldığı tespit edildi. Ayrıca terörist Betül Diler'in Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde de çok sayıda eylemin failleri arasında olduğu anlaşıldı.

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

YER ALTI MAĞARASINDA ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞLERDİ

Bagok'taki yer altı mağarasına yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen 6 terörist arasında, 2 Ağustos 2019'da Nusaybin'de Jandarma Uzman Çavuş Muhammet Ata Kıratlı'nın şehit edildiği ve 7 jandarma personelinin yaralandığı saldırıya katılan, Mardin bölgesinin sözde "Eyalet ve Sivil Savunma Birlikleri" (YPS) sorumlusu "Hira" kod adlı Deniz Orak'ın da yer aldığı tespit edilmişti.

Operasyonu sevk ve idare eden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de teröristlerin etkisiz hale getirildiği mağarada incelemelerde bulunmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading