Yandex Metrica
SON DAKİKA
Silvan Kaymakamı Öztürk'ten Diyarbakır annelerine anlamlı ziyaret

Silvan Kaymakamı Öztürk'ten Diyarbakır annelerine anlamlı ziyaret

Terör örgütü PKK'nın kendilerinden koparıp, dağa kaçırdığı evlatlarını HDP'den isteyen ve 3 Eylül 2019 tarihinde başlattıkları evlat nöbetini azimle sürdüren Diyarbakır annelerini ziyaret eden Silvan Kaymakamı Öztürk, hiçbir şekilde hiçbir gencin, kadının, erkeğin dağa çıkmasına müsaade edilmeyeceğini ve bundaki en büyük desteklerinin Diyarbakır anneleri olduğunu belirtti.

Genel

23.01.2024, 18:16

Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Öztürk, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önünde eylem yapan Diyarbakır annelerini ziyaret etti.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi sürüyor.

Bugün iki sefer iptal edilmişti! THY ile yolculuk yapacaklara duyuru:... Haberi Görüntüle

'BURADA EN BÜYÜK DESTEĞİMİZ DİYARBAKIR ANNELERİDİR'

Ellerinde Türk bayrakları ve çocuklarının fotoğrafıyla Kaymakam Öztürk'ü karşılayan aileler, evlatlarının nasıl dağa kaçırıldığını anlattı, terör örgütü PKK ile HDP'ye tepkilerini dile getirdi. Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır annelerinin yanında olduklarını, onlara moral vermek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bölgede 5 yıldır görev yaptığını, bölge halkını tanıdığını dile getiren Öztürk, terör örgütünün en fazla bölge halkına, bölgedeki kadınlara ve gençlere zarar verdiğini belirtti. Öztürk, şöyle konuştu:

"Kendisine 'halkın vekili' diyenlerin çocukları Paris'te, Londra'da. İşte görüyorsunuz halkın çocukları istismar edilmiş, kandırılmış, akıbetleri hakkında ailelerin bilgisi yok.

Aslında burada büyük bir dram yaşanıyor. Terör örgütünün bölge annelerine nasıl zarar verdiğini görüyoruz. Kesinlikle Diyarbakır anneleri Türkiye'deki terörle mücadele ve terörün etkisiz hale getirilmesi konusunda bir dönüm noktası olmuştur. Tarih ve destan yazdılar. Bu topraklardan bu coğrafyadan terörü bertaraf edeceğiz. Bundan sonra hiçbir şekilde hiçbir gencin, kadının, erkeğin dağa çıkmasına müsaade etmeyeceğiz. Burada en büyük desteğimiz Diyarbakır anneleridir."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading