Yandex Metrica

Şehit oğullarının gazi köpeği Atmaca'yı sahiplendiler

Şehit oğullarının gazi köpeği Atmaca'yı sahiplendiler

Üç ay önce PKK/YPG'nin saldırısında şehit olan oğulları Veteriner Uzman Çavuş Ahmet Akdal'ın saldırı esnasında yanında bulunan ve gazi olan görev köpeği Atmaca'yı sahiplendiler.

Genel

05.03.2024, 09:30

Zeytin Dali Harekatı bölgesinde bulunan üsse PKK/YPG'nin 3 ay önce düzenlediği saldırıda yaralanan ve tedavisi tamamlanan mayın arama köpeği "Atmaca" aynı saldırıda şehit olan Veterine Uzman Çavuş Ahmet Akdal'ın ailesine sahiplendirildi.

Şehit Akdal'ın ailesi oğullarının eğitim 2 yıl beraber görev yaptığı detektör köpek Atmaca'yı sahiplenmek için TSK'ya başvuruda bulundu.

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

KÖPEĞİN AİLEYE TESLİMİ SIRASINDA DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

TSK görevlileri, ailenin talebini dikkate alarak, köpeğin aileye teslim edilmesine karar verdi. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı kadrosunda görevli Sağlık Albay Nilgün Alçay, Atmaca'yı aileye teslim etti.

Oğlunun emanetiyle karşılaşan şehit babası Feramuz Akdal ile annesi Remziye Akdal, gözyaşlarını tutamayınca duygusal anlar yaşandı. Şehit Uzman Çavuş Ahmet Akdal'ın kardeşleri Cihat, Sinan ve Arzu Akdal ise birbirlerine sarılarak köpeği karşıladı.

Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL para ve trafikten men cezası! Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL... Haberi Görüntüle

"ARTIK BENİM EVLADIM OLDU"

Kendilerine getirilen hediyenin yaşattığı muytluluğu anlatan Baba Feramuz Akdal, oğlunun emanetine kavuşmanın sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

Köpeğinin de oğluyla aynı saldırıda yaralandığını anımsatan Akdal, Atmaca'yı sahiplenmek için yapılan başvurunun olumlu sonuçlanmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Baba Akdal, şöyle konuştu:

"Oğlumun emaneti olarak bakacağım ben buna. Artık benim evladım oldu. Gazimi getirdiler. Milli Savunma Bakanı ve komutanlarımız uygun gördüler, oğlumun emanetini bana verdiler. Bundan dolayı çok mutluyum. Komutanlarıma çok teşekkür ediyorum çünkü bu benim oğlumun 2 yıl yanında görev yapmıştı. Köpek demiyorum, çünkü o gazi. O gazi şu anda bize verildi. O emanete inşallah en güzel şekilde bakacağım. Komutanlarım merak etmesin."

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

"OĞLUMUN KOKUSU ÜZERİNE SİNMİŞ"

Anne Remziye Akdal ise "Oğlumun kokusu üzerine sinmiş." diyerek karşıladığı Atmaca'yı koklayarak, "Çok mutluyum sanki yavrumdan bir parça geldi bana. Yavrum sanki yanıma geldi. Onun kokusu var üzerinde. Gerçekten çok mutluyum, vatan sağ olsun." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading