Yandex Metrica

Satılamayan kurbanlığı Et ve Süt Kurumu alacak

Satılamayan kurbanlığı Et ve Süt Kurumu alacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli satılamayan kurbanlıklarla ilgili açıklama yaptı. Buna göre kurbanlıklarını satamayan yetiştiriciler mağdur edilmeyecek, elde kalan hayvanları Et ve Süt Kurumu'nun alacak.

Genel

23.01.2024, 17:41

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilerin mağdur edilmeyeceğini açıkladı,  elde kalan hayvanları Et ve Süt Kurumunun (ESK) alacağını ifade etti.

Yazılı açıklama yapan Bakan Pakdemirli, "Kurban Bayramı nedeniyle üreticilerimiz tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılamayan kurbanlıklar, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacak. Bu yıl da kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilerimizi mağdur etmeyeceğiz. Pazarda satılamayan hayvanların tamamını, talep etmeleri halinde, Et ve Süt Kurumumuz eliyle biz alacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti işaret etti: Ciddi fay hattı var! Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti... Haberi Görüntüle

BÜYÜKBAŞIN KİLOSU 42 LİRADAN, KÜÇÜKBAŞ 40 LİRADAN ALINACAK

Üreticilerin en yakın ESK kombinalarına başvurabileceklerini belirten Pakdemirli açıklamasında "Et ve Süt Kurumumuz bu yıl, birinci kalite büyükbaş kurbanlıkların et kilogramını 42 liradan, ikinci kalite kesimlik kurbanlıkların et kilogramını 40 liradan satın alacak. Küçükbaş hayvanlarda ise birinci kalite toklu kurbanlıkların et kilogramını 42 liradan, ikinci kalite koyunların et kilogramını 38 liradan satın alacak." dedi. 

İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi  vuruldu! İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi vuruldu! Haberi Görüntüle

DETAYLARI ESK DUYURACAK

Alım fiyatlarıyla ilgili diğer detaylar ESK tarafından duyurulacak. Üreticilerin kesime getirecekleri elde kalan kurbanlık hayvanları için tarım il müdürlüklerince hayvan pazarlarında görevlendirilen veteriner hekimler tarafından verilen sevk belgelerini ibraz etmeleri gerekiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading