Yandex Metrica
SON DAKİKA
Şanlıurfalılar muzdarip! Ciğer tüketimi düştü

Şanlıurfalılar muzdarip! Ciğer tüketimi düştü

Şanlıurfa'da canlı hayvan kesiminin azalmasıyla fiyat artışı yaşanıyor. Hal böyle olunca ciğerde, günlük tüketim 6 tondan 2 tona düştü. 5 ay önce kilosu 60 lira olan ciğerin fiyatı, 100 liraya çıktı.

Genel

23.01.2024, 18:17

Şanlıurfa'nın vazgeçilmez lezzetlerinden olan ciğer kebabı hem yöre halkı hem de yerli ve yabancı turistlerce sabah kahvaltıları da dahil günün her saati tercih ediliyor. Ancak son zamanlarda yaşanan fiyat artışıyla birlikte talebin azalmasıyla kentte günlük 6 ton olan tüketim miktarı 2 tona geriledi.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

'FİYATI ETİ GEÇTİ'

Canlı hayvan kesiminin azalmasıyla birlikte yaşanan fiyat artışının tüketimin azalmasının önemli etkeni olduğunu anlatan kebapçı Hasan Çiter,

 "Ciğerde yaşanan fiyat artışı aldı başını gidiyor, durdurmak imkansız. Bu durum hem bizleri hem de müşterilerimizi etkiliyor. Öyle ki ciğerin fiyatı, eti geçti" diye konuştu.

 'TALEP AZALDI'

Lokanta sahibi İzzettin Saldırıcı ciğerin kilosunun 100 liraya ulaştığına dikkat çekti..

"Şu an kuzu ciğerin kilogram fiyatı 100 lira. Canlı hayvan fiyatının yüksek olması nedeniyle kesim az yapıldığından fiyatlarda artış yaşanıyor. Etin kilosu 75 lira ama ciğer 100 liradan satılıyor. Eskiden et pahalı olduğu için herkes ciğeri tercih ediyordu. Ama artık ciğer kebabı lüks oldu" 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading