Yandex Metrica
SON DAKİKA
Salda Gölü yeniden doğal güzelliğine kavuştu

Salda Gölü yeniden doğal güzelliğine kavuştu

Salda Gölü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan koruma tedbirleriyle birlikte eski güzelliğine ulaştı.

Genel

23.01.2024, 17:38

Burdur'un Yeşilova ilçesinde beyaz kumsalı ve turkuaz renkli suyuyla dünya çapında ün kazanan Salda Gölü'nde alınan koruma önlemleri, göl üzerinde bulunan Beyaz Adaları doğal güzelliğine kavuşturmaya başladı.

Geçtiğimiz yılın yaz aylarında aşırı ziyaretçi akını sebebiyle üzerinde çamur çukurları meydana gelen ve doğal görünümü bozulan Beyaz Adalar bölümünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tedbiriyle 15 Ekim 2020'de ahşap bariyer ve halatlarla göle ve plaja girişler kapatıldı.

Yaklaşık bir yıldır devam eden koruma önlemleriyle beraber Beyaz Adalar kıyı şeridi doğal görünümüne kavuştu, kıyıdaki çukurlar kendiliğinden kapanarak yumuşak yer dokusunun doğal özelliği korundu.

Çevre ve Tabiat Varlıkları Bilim Kurulu Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu, Salda Gölü kıyısında, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, geçen yılki ziyaretçi akınının ardından alınan koruma önlemlerinin olumlu sonuç verdiğini ifade etti.

Salda ile ilgili kararlarda Çevre ve Tabiat Varlıkları Bilim Kurulunun görüşlerinin alındığını vurgulayan Gökçeoğlu, göl üzerindeki insan baskısını önlemeye yönelik tedbirlerin uygulamaya sokulduğunu anlattı.
Gökçeoğlu, koruma önlemleriyle gölün kavuştuğu doğal görünüme tanıklık edenlerin, bu önlemlerin sürmesi gerektiğine hak vereceğini dile getirdi.

KAYNAK: ANADOLU AJANSI

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading