Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rus savunma yetkilileri İHA için toplandı

Rus savunma yetkilileri İHA için toplandı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin İHA kullanımı ve teknolojilerine ilişkin Soçi'de bir toplantıya katıldı.

Genel

23.01.2024, 18:14

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, insansız hava araçlarının (İHA) son dönemlerde özellikle silahlı çatışmalarda kendilerini kanıtladığını belirterek İHA'ları kullanırken ve gözlemlerken edindikleri tecrübeyi analiz etmeleri gerektiğini aktardı. 

Putin, Rusya’nın Soçi kentinde Savunma Bakanlığı ve savunma sanayisi yetkilileri ile İHA kullanımı ve teknolojilerine ilişkin bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının başlangıcında konuşan Putin, İHA'ların etkisine dikkat çekerek Suriye'de İHA'ların terör amacıyla kullanıldığında ne kadar tehlikeli olabileceğini ve buna yönelik önlem almanın hayati derecede önemli olduğundan bahsetti. 

Putin, “Bu saldırıları nasıl püskürteceğimizi öğrendik ve bunu oldukça etkili bir şekilde yapıyoruz.” ifadesini kullandı.

Rusya’nın İHA teknolojileri konusunda çalışmalarını sürdürmesi gerektiğinin altını çizen Putin, “Şu anda hizmette olan iki binden fazla İHA’mız var. Yapay zeka kullanımı ve bunları kullanma deneyimimiz de dahil olmak üzere İHA’lar üzerinde çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Hem İHA’ları kullanırken edindiğimiz kendi tecrübelerimizi hem de etrafımızda gözlemlediklerimizi analiz etmeliyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading