Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rus oligarkların yeni adresi Türkiye mi? Jetler peşpeşe İstanbul'a iniyor...

Rus oligarkların yeni adresi Türkiye mi? Jetler peşpeşe İstanbul'a iniyor...

Limanlarda lüks yatlarına el konulan, özel jetlerini havalimanlarından apartopar kaçırmak zorunda kalan Rus milyarderlerin 'güvenli liman' olarak Türkiye'yi seçtikleri iddia ediliyor.

Genel

23.01.2024, 22:06

Ukrayna işgali sonrası tüm dünyada adeta cadı avının muhatabı olan Rus oligarkların 'güvenli liman' olarak Türkiye'yi seçtiği ileri sürüldü. İddianın sahibi Habertürk yazarı Fatih Altaylı.

Son yazısında Rus oligarkların varlıklarını Türkiye'ye getirmek için arayışta olduğunu öne süren Altaylı, savaş nedeniyle turizm geliri darbe alan Türkiye için böylelikle 'yeni bir kapının açıldığını' savundu. 

Bugünkü köşe yazısında "Rusya-Ukrayna çatışması ya da savaşı acaba Türkiye’ye farklı bir kapı mı açıyor!" sorusunu soran Altaylı şu ifadeleri kullandı: 

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

ROMAN ABRAMOVICH TÜRKİYE'DE

"Rusya’ya yönelik yaptırım kararları peş peşe alınırken, ben bu durumdan avantaj sağlayacak ülke olarak ne yalan söyleyeyim Kıbrıs Rum Kesimi’ni görüyordum. 

Zaten uzun yıllardır Rus gri parasını çeken bu ülke şimdi daha da etkin bir hale gelebilirdi. Ancak gelişmeler, bu konuda Türkiye’nin öne çıkabileceğini gösteriyor. Bunu söylememin somut bir nedeni var.

Önceki gün Türkiye hava sahasına peş peşe özel jetler girmeye başladı. Bunlardan ilki Roman Abramovich’in özel jetlerinden biriydi. Ve içinde Roman Abramovich vardı. Abramovich İstanbul’a indi ve uçağı uzun süreli park alanına çekildi.

Ünlü oligarkın ardından daha ilginç bir konuk daha İstanbul’a geldi. Vagit Alekperov. Lukoil’in de yönetim kurulu başkanlığını yürüten oligarkın VP-CLO kuyruk kodlu Dassault Falcon uçağı da İstanbul’a indi. Bir gün sonra Alekperov havalanarak Moskova’ya gitti.

Daha uzun süre kalan Abramovich’in ise Chelsea’yı satmak için Türkiye’ye geldiğini zannetmiyorum.

Belli ki, oligarklar, bu dönemde sadece uçaklarını değil, kendilerini ve bir kısım varlıklarını park edebilecekleri bir yer arıyorlar.

Bu tercih Türkiye olabilir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading