Yandex Metrica

Rize ve Artvin'i sel vurdu, sular tankeri bile sürükledi

Rize ve Artvin'i sel vurdu, sular tankeri bile sürükledi

Rize ve Artvin'de sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış sele neden oldu. Arhavi ilçe merkezinde sokakları su bastı. Çok sayıda ev ve iş yeri su altında kaldı. Vatandaşlar su dolan sokaklarda yüzerek kurtuldu. Sel bir tankeri de sürükledi.

Genel

23.01.2024, 17:41

Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağış yine sele neden oldu. Rize ve Artvin'de yağış sonrası sel ve su baskınları meydana geldi.

Sağanak sonrası dereler taştı, cadde ve sokaklar su altında kaldı.

Bölgede incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, baraj patladığı iddialarını yalanladı, can kaybı olmadığını söyledi. Bölgedeki şiddetli yağışların yarın gece yarısına kadar sürmesi bekleniyor.

Rize Valisi Kemal Çeber, Fındıklı ve Ardeşen bölgelerinin de yağıştan yoğun şekilde etkilendiği bilgisin verdi. 

Çeber, "Sabah saat 06.00 sularında başladı yağışlar. Saat 09.00 civarında çok şiddetlendi. 5 köyümüzün yolunu heyelan ve sel riskine karşı kendimiz kapattık. Durum normale dönünce açacağız. Mahsur kalan iki kişi kurtarıldı. Şu anda bize ulaşan bir kayıp bilgisi yok" dedi.

Özellikle Arhavi ilçe merkezinde sokakları su bastı. Çok sayıda ev ve iş yeri su altında kaldı. Vatandaşlar su dolan sokaklarda yüzerek kurtuldu. Sel bir tankeri de sürükledi. 

Arhavi'de bir iş makinesine binerek sokakların durumunu yerinde gören İçişleri Bakanı Soylu, ilçe merkezinde yetkililerden bilgi aldı, vatandaşlara 'geçmiş olsun' dedi. 

Ekipler, ilçe merkezinde biriken suyun tahliye edilmesi için iş makineleri yardımıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Giriş ve zemin katların su dolması sonucu ev ve iş yerlerinde mahsur kalan vatandaşların bulundukları yerden bot yardımıyla tahliye işlemleri de devam ediyor.

Öte yandan, su basan ev ve iş yerlerindeki eşyalar sokaklara sürüklenirken onlarca araç ise su altında kaldı. Türk Kızılay ekipleri de bölgede vatandaşlara su ve çeşitli gıda maddeleri dağıtıyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading