Yandex Metrica

PKK'lı Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na: İmajını yerle yeksân etti

PKK'lı Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na: İmajını yerle yeksân etti

Selahattin Demirtaş'ın Kandil'deki PKK elebaşı abisi Nurettin Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nun tezkere sonrası 'Kandil' mesajlı U dönüşünü eleştirdi.

Genel

23.01.2024, 22:01

Tezkere oylamasında HDP'nin dediğini yaparak 'hayır' oyu veren ve Mehmetçiğin Suriye ile Irak'ta operasyon yapmasına karşı çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu tavrından ötürü PKK yandaşlarından büyük övgüler almıştı. Ancak Kılıçdaroğlu, partisinden yükselen tepkileri görünce bu kez "İktidara geldiğimizde bir hafta içerisinde Kandil'i yerle yeksân edeceğim" şeklinde bir çıkış yaptı. 

Kılıdaroğlu'nun durumu toparlamak için yaptığı bu çıkış Kandil'deki PKK elebaşlarının tepkisini çekti. Kılıçdaroğlu'nun her fırsatta 'serbest bırakılması' çağrısında bulunduğu Selahattin Demirtaş'ın Kandil'deki abisi Nurettin Demirtaş, CHP Lideri'ne ağır eleştirilerde bulundu. 

PKK'ya bağlı propaganda aygıtlarından Özgür Politika gazetesinde yazdığı yazıda Demirtaş, tezkere oylamasında CHP'nin 'ülke bekası oyununa tarihinde ilk kez katılmadığını' ancak ihanet suçlamaları sonrası partinin geri adım attığını dile getirdi. 

"CHP Genel Başkanına kim o kötücül aklı verdiyse, uzun süredir oluşturmaya çalıştığı imajı 'Kandil' çıkışıyla yerle yeksan etti. Toparlaması kolay olmayacak!Zaten AKP-MHP’nin kimyasal silahlar dahil her türlü vahşi yöntemi kullandığından haberi yok mu? Yapabileceklerinin son sınırındalar. Vahşette sınır tanımıyorlar. CHP bu vahşetle mi yarışacak?" diye yazan PKK elebaşı, Kılıçdaroğlu'nu 'akıl tutulması' yaşamakla suçladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading