Yandex Metrica
SON DAKİKA
PKK elebaşı Duran Kalkan'dan işgal yorumu: Kiev yönetimi işbirlikçi, Ukrayna bağımsız ve egemen değil!

PKK elebaşı Duran Kalkan'dan işgal yorumu: Kiev yönetimi işbirlikçi, Ukrayna bağımsız ve egemen değil!

Ukrayna yönetimini gayrimeşrûlukla suçlayanlara Rusya'nın ardından ABD destekli PKK da eklendi. Teröristbaşı Duran Kalkan, Kiev'i işbirlikçilikle suçladı.

Genel

23.01.2024, 18:54

ABD destekli PKK elebaşları, Rus işgaline direnmekte olan Ukrayna yönetimini 'emperyalizmin kuklası' olarak nitelendiriyor. PKK'nın Kandil'deki elebaşlarından Duran Kalkan, örgüt medyasına verdiği demeçte Ukrayna'nın mevcut liderlerinin kendi toplumunun iradesini yansıtmadığını ileri sürerek Kiev'i 'işbirlikçilikle' suçladı. 

"Ukrayna yönetimine sahip çıkan politikaların hiçbirisi devrimci demokrat, doğru olamaz" diyen Kalkan'ın bu sözleri, "Acaba ABD ordusu ve istihbaratı da mı böyle düşünüyor?" sorularına yol açtı. 

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

"BAĞIMSIZMIŞ, EGEMENMİŞ... NE EGEMENLİĞİ!"

"Bağımsız devletlermiş de egemenlik hakları varmış... Ne egemenliği, bağımsız devleti? Bir sömürü ve soygun düzeniydi, çetesiydi, o çete yıkılıyor, şimdi yerine yenisini kurmaya çalışıyorlar, birisi onu kurmaya çalışıyor" ifadelerini kullanan Duran Kalkan'ın, Ukrayna krizinin Türkiye'yi de kaçınılmaz olarak etkileyeceğini ileri sürerek umuda kapılması dikkat çekti. 

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

"SAVAŞ UZARSA KRİZ TÜRKİYE'YE YANSIYACAK" 

Mevcut krizden en zararlı çıkacak ülkenin Ukrayna, ardından ise Türkiye olacağını savunan PKK elebaşı, "Öyle görünüyor ki AKP-MHP yönetimi, Türkiye’nin mevcut iktidar gücü ikinci planda zarar görenlerden olacak. Her bakımdan olacak. Ekonomik zarar görecek, siyasi olarak zarar görecek, baskılar gelecek, iki taraflar hep idare ediyor, birbirine karşı, imkânlarını pazarlıyor, ticaret yapıyor, ayakta kalıyordu. Şimdi onları yapamayacak, tam tersine ilişkilere dayanarak herkes üzerinde baskı yapacak. NATO yapacak, Rusya yapacak, Ukrayna yapıyor, zaten Boğazlar meselesi gündeme, geldi savaşın hele hele daha da uzayıp derinleşmesi durumunda Türkiye savaşın dışında kalma imkanı bile bulamaz" şeklinde konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading