Yandex Metrica

DOLAR

32.48

%-0.2 expand_more

EURO

34.98

%0.34 expand_less

ALTIN

2435.80

%0.63 expand_less

BIST

9716.95

%-0 expand_less

BTC ($)

64603.69

%0.85 expand_less

Pegasus çalışanının avukatından skandal savunma: Ramazan bizi alakadar etmez

Pegasus çalışanının avukatından skandal savunma: Ramazan bizi alakadar etmez

Kadir Gecesi'nde Pegasus çalışanlarının alkol sofrasında yaptığı paylaşım büyük tepki çekmişti. Savcılık, Pegasus çalışanları hakkında soruşturma başlatmıştı. Pegasus çalışanın avukatı konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''Türkiye laik bir devlet. Ramazan diye bir tabir bizde olmadı. Bu toplumun bir kesimini ilgilendiren başka bir takvime göre icra edilen bir ay. Dini tabirler inananı bağlar.'' diyerek skandal bir savunmada bulundu.

Genel

31.03.2024, 12:36

Pegasus Hava Yolları'nın bir grup çalışanı Kadir Gecesi'nde içki masasında fotoğraf çekilerek sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Yapılan paylaşımda "Kadir gecesi özel. Rabbim kabul etsin" ifadeleri yer aldı. Skandal paylaşım sosyal medyada büyük tepki çekti.

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Skandal paylaşım sonrası İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili harekete geçti. Savcılık, Pegasus çalışanları hakkında Kadir Gecesi'nde Pendik ilçesinde yapmış oldukları paylaşım nedeniyle 28 Nisan günü 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünce tahkikat yürütüldüğü öğrenildi.

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

''BİZİ ALAKADAR ETMEZ''

Pegasus tarafından etik-ahlak kuruluna sevk edildiği ve işten çıkarıldığı belirtilen çalışanın avukatı Kerem Donat, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Türkiye Cumhuriyeti’nin bir laik devlet olması sebebiyle ramazan diye bir tabir bizde açıkçası olmadı, bu toplumun bir kesimini ilgilendiren başka bir takvime göre icra edilen bir ay. Bizi yaşam tarzımızı alakadar edecek, bununla ilgili baskı görmemize sebep olacak bir şey değil. Ama genel kanı neyse onu yaşıyoruz.

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

''BİZE GÖRE SUÇ DEĞİLDİR''

Vay efendim Kadir Gecesi nasıl içersiniz? Bununla ilgili nasıl paylaşım yaparsınız, hatta paylaşım yaptınız nasıl dalga geçersiniz?  Yani dini dogmalar sahiplerini bağlar. Yani inanmayanlar için bu herhangi bir yaptırıma dini olarak sebep gösterilemez. Ayrıca böyle bir suç varsa şayet bu bize göre suç değildir. Çünkü bu ülkede ifade hürriyeti diye bir şey söz konusudur. Bu ülkenin Anayasası'nın ilk üç maddesinin gerçekliği ortadadır. Anayasa’nın 24. maddesine göre din ve vicdan hürriyeti sadece dindarları değil, inanmayanları veya inansa bile buna göre yaşamayanları korur."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading