Yandex Metrica
SON DAKİKA
Özdemir Bayraktar'ın vefatının ardından en çok paylaşılan fotoğrafının sırrı ortaya çıktı

Özdemir Bayraktar'ın vefatının ardından en çok paylaşılan fotoğrafının sırrı ortaya çıktı

Milli Sihaların fikir babası önceki gün hayatını kaybetti. Vefatının ardından sosyal medyada en çok paylaşılan fotoğrafının sırrı ortaya çıktı.

Genel

26.02.2024, 23:32

Türk İHA ve SİHA'ların fikir babası Özdemir Bayraktar'ın vefatının ardından sosyal medyada en çok paylaşılan fotoğrafında yanından oğulları Haluk ve Selçuk Bayraktar'ın olmasının yanısıra Yarbay Melih Gülova'nın da olduğu görüldü. 

THY'den dikkat çekem kampanya: 65 yaş ve üstüne yüzde 25... Haberi Görüntüle

YARBAY MELİH GÜLOVA 

Özdemir Bayraktar'ın Türkiye'yi keşif ve gözetlemede uluslararası bağımlılıktan kurtarmak için başlattığı İHA ve SİHA projelerine 2000 yıllarının başlarında Şırnak 6. İç Güvenlik Tugayı'nda tanıştığı Yarbay Melih Gökova'da kafa yoruyordu.

6. İç Güvenlik Tugayında tanıştıklarında Özdemir Bayraktar'a "Teröre karşı teknolojik bir çare bulmaya çalışıyorum" ifadelerini kullanan Melih Gülova ile birlikte Gabar Dağı eteklerinde bire teknoloji atölyesi kuran Özdemir Bayraktar burada oğulları ve mühendisleri ile iki yıl boyunca çalıştı. İki yılın sonunda döner kanatlı ilk mini İHA Malazgirt bu atölyede yapıldı.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

BOMBALI SALDIRIDA ŞEHİT OLDU 

Özdemir Bayraktar'ın yakın dostu olan Yarbay Melih Gülova 2007 yılının Haziran ayında Şırnakta teröristlerce patlatılan bir bomba sonucu şehit düşmüştü.

Özdemir Bayraktar Melih Gülova'nın şehit olmasından sonra hazırladığı panoya "Acını unutmadım, sözüm söz! Seninkilere rağmen bu projeleri evlatlarıma sunacağım. Kanını dökenlere hasımım, dostlarına hısımım." sözlerini yazdı. 

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

ÖZDEMİR BAYRAKTAR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR

72 yaşında hayatını kaybeden milli SİHA ve İHA'ların fikir babası Özdemir Bayraktar yapılacak tören ve taziye ziyaretleri için Hadımköy'de yer alan Baykar Milli SİHA/İHA Sistemleri Ar-Ge ve Üretim Tesisine getirildi. 

Cenaze  burada helallik alınmasının ardından son yolculuğuna uğurlanmak üzere Fatih Cami'ne doğru yola çıkarıldı.

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

FATİH CAMİ'NE GETİRİLDİ

Cenazesi Fatih Cami'ne getirilen Özdemir Bayraktar öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendikten sonra doğduğu Garipçe Köyü'nde bulunan aile mezarlığına defnedilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading