Yandex Metrica
SON DAKİKA
Oruçluyken diş tedavisi yaptırmak orucu bozar mı? Diş çektirmek orucu etkiler mi?

Oruçluyken diş tedavisi yaptırmak orucu bozar mı? Diş çektirmek orucu etkiler mi?

Ramazan ayının gelmesiyle beraber vatandaşlar hangi durumların orucu bozacağını merak etmeye başladı. Mübarek olan bu ayda oruç tutmanın sevabı Müslüman vatandaşlar için büyük önem taşıyor. Diş tedavisinin orucu bozup bozmadığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Diş çektirmek oruca etkisi var mı? Sorusu arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Oruçluyken diş tedavisi yaptırmak orucu bozar mı? Diş çektirmek orucu etkiler mi?

Genel

22.03.2024, 08:47

On bir ayın sultanı Ramazan ayı bereketiyle iştirak etti. Ramazan ayının gelmesinin ardından Müslüman vatandaşlarımız niyetlenme başladı. Vatandaşlar orucu bozan durumları arama motorların araştırmaya başladı. Peki, Oruçluyken diş tedavisi yaptırmak orucu bozar mı? Diş çektirmek orucu etkiler mi?

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

DİŞ TEDAVİSİ ORUCU BOZAR MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı Diş tedavisinin orucu bozmayacağını açıkladı. Diş tedavisi sırasında kişinin acı çekmemesi için yapılan iğneler ya da spreyler boğaza gitmediği için orucu bozmuyor. Tedavi sırasında kan yutmak ya da suyla ağız çalkalarken boğaza kaçan su orucu bozar. Bu yüzden de diş tedavisi sırasında oruç kişilerin bu duruma dikkat etmesi gerekir.

Ramazan ayında diş tedavi yaptırmak ya da dolgu yaptırmanın orucu bozmayacağını ifade ediyor. Diyanetin dediği gibi suyla ağız çalkalama eylemi sırasında boğaza su kaçmamasına dikkat etmesi gerektiğini vurguluyor. Ayrıca uzman doktorlar, deri üzerine sürülen krem nasıl orucu bozmuyorsa, dişe dolgu yaptırmakta orucu bozmadığını ifade ediyorlar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading