Yandex Metrica
SON DAKİKA
Orta yol bulundu! İBB'den 397 taksiye şartlı izin

Orta yol bulundu! İBB'den 397 taksiye şartlı izin

İBB, İstanbul Havalimanı'nda çalışan 700 takside yaptığı denetimde taksimetreleri standartlara uygun olmayan 400 taksinin çalışma iznini askıya almıştı. Taraflar arasında yapılan görüşmede uzlaşma sağlandı taksicilere geçici izin verildi.

Genel

23.01.2024, 17:42

İstanbul Havalimanı’nda hizmet veren taksileri kullananlar, İBB’ye yaklaşık 1 yıldır taksimetre ücretlerinin farklı olduğu konusunda şikayette bulunuyordu. Son olarak bir aile, İstanbul Havalimanı’ndan 2 ayrı taksiye bindi, Pendik’e gitti. Peş peşe giden 2 taksiden biri 282 lira yazarken diğeri 304 lira yazdı. Aile hemen şikayetçi oldu. Bunun üzerine İBB yetkilileri harekete geçti. İstanbul Havalimanı’nda hizmet veren 700 takside denetim yaptı. 400 taksinin NTaksi denilen kendi yazılımlarını kullandıkları ve bu yazılımın İBB’nin taksimetre yazılımı olan İ-Taksi’yle entegre olmadığı belirlendi. NTaksi yazılımının, İBB’nin belirlediği taksimetre ücretiyle uyumlu olmadığı, bu yazılımla yüzde 8-10 arasında daha fazla taksimetre ücreti alındığı iddia edildi.

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

UZLAŞMA SAĞLANDI

Yaşanan gelişmelerin üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi, güzergâh kullanım izin belgeleri askıya alınan 397 taksi ile ilgili konunun taraflarıyla bir araya geldi. Taksimetre entegrasyonu konusunda uzlaşmanın sağlandığı toplantıda, havalimanında çalışan taksilerin geçici çalışma belgeleri entegrasyon sağlanana kadar tekrar aktif edildi.

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

İZİN BELGELERİ ASKIYA ALINMIŞTI

İBB, UKOME tarafından daha önce belirlenen şartları uygulamadığı gerekçesiyle, İstanbul Havalimanı’nda çalışan 397 aracın güzergah kullanım izin belgelerini askıya almıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading