Yandex Metrica

Ölümler arttı, o illerde denize girmek yasaklandı

Ölümler arttı, o illerde denize girmek yasaklandı

Bayram tatilini fırsat bilip Türkiye'nin birçok bölgesinde serinlemek için denize giren vatandaşlar, dalgalara yenilerek hayatını kaybetti. Yürek yakan olay sonrasında Türkiye'nin birçok bölgesinde denize girişler yasaklandı.

Genel

23.01.2024, 17:41

İstanbul Şile Ayazma Plajı'nda 07.30 sıralarında denize giren 3 kişi dalgalara kapılarak gözden kayboldu. Olay yerine arama kurtarma timi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Cankurtaran ekipleri yoğun dalgalar nedeniyle vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyardı. Plajın etrafına şerit çekilerek vatandaşlar deniz kenarından uzaklaştırıldı.

Kaybolan 3 kişiden 1'inin cesedine ulaşılırken, Suriyeli olduğu öğrenilen kişi hastanenin morguna kaldırıldı. Diğer 2 kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL para ve trafikten men cezası! Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL... Haberi Görüntüle

DENİZE GİRMEK YASAKLANDI

Öte yandan Şile Kaymakamlığı tarafından ilçe sınırları içinde havanın rüzgarlı ve denizin dalgalı olması nedeniyle denize girmek yasaklandı. Şile sahilinde rüzgarın etkisiyle oluşan yoğun dalgalar nedeniyle denize girilen noktalardaki güvenlik tedbirleri artırıldı.

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

SARIYER'DE DE DENİZ YASAĞI

Sarıyer Gümüşdere Plajı'nda atlı timle denetim yapan ekipler, olumsuz hava şartları ve aşırı dalga nedeniyle vatandaşların denize girmesinin tehlikeli ve yasak olduğunu duyurdu.

Plajda görevli cankurtaranlar, megafonla da bu uyarıyı vatandaşlara iletti. Anonsların ardından vatandaşlar plajları boşalttı.

Jandarmalar da denizdeki akıntı konusunda halka bilgilendirici broşürler dağıttı.

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

AKÇAKOCA’DA DA DENİZE GİRMEK YASAKLANDI

Düzce’nin Kardeniz'e kıyısı olan Akçakoca ilçesinde aşırı dalga nedeniyle denize girmek yasaklandı. Cankurtaranlar sahil boyunca gezip anonslar yaparak halkı denize girmemeleri konusunda uyardı. Denizdeki vatandaşlar cankurtaran, polis ve zabıtaların uyarıları üzerine sudan çıktı. Can güvenliği nedeniyle alınan karar üzerine tatilciler, sahilde güneşlenerek zaman geçirdi.

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

BİR ACI HABER DE KOCAELİ'NDEN

Olay sabah saatlerinde Bağırganlı sahilinde meydana geldi. Arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için denize giren Özcan Demir, bir süre sonra dalgaların arasında gözden kayboldu. İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ve Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi’ne bağlı cankurtaranlar arama başlattı. Bu sırada sahil şeridi üzerinde bulunan vatandaşlar meraklı gözlerle arama çalışmalarını izledi. Özcan Demir’i arama çalışmaları devam ediyor. 

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

KAYMAKAMLIK TARAFINDAN DENİZE GİRİŞ YASAKLANDI 

Kandıra Kaymakamlığı tarafından, ilçe genelinde bulunan tüm plajlarda olumsuz hava koşulları ve dalgalar nedeniyle denize girişler tamamen yasaklandı. 

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

DALGALARA KAPILAN TALHA BOĞULDU

Bayram tatili için Ankara’dan Bartın’ın Amasra ilçesine gelen Çankaya ailesi, sabah saatlerinde Bozköy plajına gitti. Burada, Talha Çankaya ile birlikte denize girdiği babası ve eniştesi dalgaların arasında kaldı. Baba ve damadı kıyıya çıkarken Talha Çankaya ise kayboldu.

İhbar üzerine olay yerine Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı dalgıçları sevk edildi. Dalgıçların yaptığı aramayla 3 saat sonra Talha Çankaya’nın cesedine ulaşıldı. Bu sırada sahilde bulunan annesi, sinir krizleri geçirdi.

Talha Çankaya’nın cenazesi, yapılan incelemenin ardından otopsi için Bartın Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.

Bartın’ın 59 kilometrelik sahil şeridinde etkili olan dalgalar nedeniyle çeken akıntı oluşurken, jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri 17 plajda denetim yaptı, vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading