Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Oğlunu PKK'dan kurtardı şimdi askere gönderecek: HDP'den söke söke aldım

Oğlunu PKK'dan kurtardı şimdi askere gönderecek: HDP'den söke söke aldım

Diyarbakır annelerinden Ayşegül Biçer, yaptığı oturma eylemi sayesinde teslim olan oğlu Mustafa Biçer'i askere uğurladı.

Genel

23.01.2024, 18:18

Türkiye'nin terörle olan mücadelesi kararlılıkla devam ederken bir yandan da evlat nöbeti tutan gözüyaşlı aileler, çocuklarına kavuşmaya başladı.

Diyarbakır'da Ayşegül ve Rauf Biçer çifti, terör örgütü PKK tarafından 4 yıl önce 16 yaşındayken kaçırılan oğulları M.B. için 3 Eylül 2019'da HDP il binası önündeki evlat nöbetine katıldı. Biçer çiftinin eylemi sürdüğü sırada oğulları terör örgütü PKK'nın barınma alanlarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. 3 ay önce terör örgütü PKK'dan kaçarak ailesine kavuşan M.B., vatani görevini yapmak için başvuruda bulundu. M.B. askere gitmeden önce ailesi asker kınası düzenleyerek eline kına yaktı. Elazığ Caddesi üzerindeki Öğretmenevi'nin kafesinde düzenlenen etkinlikte çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırılan aileler de çifti yalnız bırakmadı. Kına öncesi gazetecilere konuşan anne Ayşegül Biçer, oğlunu askere gönderdiği için çok gururlu olduğunu söyledi.

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

'HDP'DEN SÖKE SÖKE ALDIM'

Ayşegül Biçer, ''Oğlum M.B. için 3 Eylül 2019 tarihinde Diyarbakır HDP il binası önünde oturma eylemine katıldım. Evladımı PKK'dan ve siyasi kolu olan HDP'den söke söke alacağımı söylemiştim. Rabbim bana nasip etti, evladımı PKK'dan ve siyasi kolu olan HDP'den söke söke aldım. Bugün çok gurur verici bir günümüz. Oğluma asker kınası yakıp, Türk askeri yapacağım. Kendi toprağı, kendi vatanı ve kendi bayrağı için savaşacaksa savaşacak. Ölünecek ise kendi vatanı ile kendi toprağı için ölünecek. Eyleme katıldığım gün söylemiştim evladımı aldığım andan itibaren askere göndereceğimi ve Rabbime şükürler olsun bugün ahdımı yerine getiriyorum. Çok gurur verici ve Rabbim her anne ile babaya nasip etsin inşallah'' ifadelerini kullandı.

Bugün iki sefer iptal edilmişti! THY ile yolculuk yapacaklara duyuru:... Haberi Görüntüle

'SİZLER DE TESLİM OLUN'

Şu anda dağda olan örgüt mensuplarına ve ailelerine de çağrıda bulunan anne Biçer, ''Buradan bütün çocuklara da seslenmek istiyorum. Bakın ben evladımı PKK'dan aldım ve hiçbir ceza almadan evime götürdüm. Bugün asker ediyorum ve asker kınasını yakıp askere göndereceğim. Gelin sizler de teslim olun, anne ve babanızın kucağına geri dönün. Eğer mücadele edecekseniz kendi vatanınız ve toprağınız için mücadele edin. Yıllardır PKK zulmüne uğruyoruz. Bizim üstümüze oynuyorlar, gözlerinizi açın. Buradan tüm anne ve babalara da sesleniyorum. Gelin bizlere destek vererek, hepimiz beraber evlatlarınızı dağdan indirelim. Böyle gurur verici günleri hep beraber yaşayalım'' dedi.

Bugün iki sefer iptal edilmişti! THY ile yolculuk yapacaklara duyuru:... Haberi Görüntüle

'ALLAH İZİN VERİRSE KINAMI YAKIP ASKERE GİDECEĞİM'

Askere gideceği için çok mutlu olduğunu ifade eden M.B. ise, “4 yıla yakın bir süre zorla terör örgütüne hizmet ettirildik. Geldim, kaçtım teslim oldum. Devletime, vatanıma ve milletime silah dahi kullanmadığım için devletimden Allah razı olsun serbest bırakıldım. Her türlü imkan bize sağlandı ve şimdi de Allah izin verirse kınamı yakıp askere gideceğim. Nasıl ki Çanakkale'de dedelerimiz Kürdü'yle, Türkü'yle, Lazı'yla, Çerkezi'yle yan yana savaştı bu düşmanlara karşı ben de şimdi askere gidip Kürdü'yle, Türkü'yle, Lazı'yla, Çerkezi'yle ve kardeşlerimizle yan yana gelip bu teröre, düşmana karşı bir dur deyip savaşacağız. Çok mutluyum, böyle bir fırsat kimsenin eline geçmez” şeklinde konuştu.

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

'ARTIK DEVLETİMİZE HİZMET EDECEK'

Dağda olan terör örgütü mensuplarına da teslim olmaları için çağrıda bulunan M.B., ''Gelip teslim olsunlar. Devletine, vatanına ve milletine silah sıkmamışalarsa serbest bırakılıyorlar. Gelip askere gitsinler. Orada ölmektense vatanına, milletine ve devletine hizmet ederek şehit olsunlar daha iyidir” dedi. Ağabeyinin eline kına süren Hatice Biçer de, "Kınayı o parmağa sürme sebebim o parmaklarıyla silahı tutacak olmasıdır. Artık devletimize hizmet edecek. Hayırlısıyla askere de yollayacağız. Devletimize, milletimize ve bayrağımıza hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading