Yandex Metrica

Nerede oy kullanacağım? 2023 Seçmen kütük listesi ne zaman askıya alınacak? Seçmen sorgulama nasıl yapılır?

Nerede oy kullanacağım? 2023 Seçmen kütük listesi ne zaman askıya alınacak? Seçmen sorgulama nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihini 14 mayıs olarak açıklamasından sonra vatandaşlar seçmen kütük listesi için gözlerini YSK’ya çevirmiş durumda. Vatandaşlar nerede oy kullanacağını seçmen sorgulama işleminin nasıl yapılacağını araştırmaya başladı Peki, Nerede oy kullanacağım? 2023 Seçmen kütük listesi ne zaman askıya alınacak? Seçmen sorgulama nasıl yapılır?

Genel

28.01.2024, 20:40

Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi açıklanmasının ardından seçmenler oylarını nerede kullanacakları merak etmeye başladı. Vatandaşlar arama motorlarına Nerede oy kullanacağım? Sorusunun cevabını araştırıyor. Peki, Nerede oy kullanacağım? 2023 Seçmen kütük listesi ne zaman askıya alınacak? Seçmen sorgulama nasıl yapılır?

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

SEÇMEN LİSTESİ ASKIYA ÇIKTI MI?

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle seçmen listeleri, güncellenmek üzere 20 Mart Pazartesi günü ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılacak.

Edinilen bilgilere göre Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin takvimine göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri, güncellenmek üzere 20 Mart saat 08.00 itibarıyla ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılacak ve itiraz süreci başlayacak.

Deprem bölgesinde yaşayanlar ve adres değişikliğini henüz yapmayanlar, muhtarlık bölgesi askı listelerinin askıya çıkma tarihi olan 20 Mart 2023 ile 2 Nisan 2023 tarihleri arasında da bu işlemlerini gerçekleştirebilecek

Ayrıca yurt dışı seçmen kütüğünün, Türkiye saati ile 08.00'de "www.ysk.gov.tr" adresinden ilan edilmesiyle de itiraz sürecine geçilecek. YSK'nin internet sitesinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasına da başlanacak.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Seçmen kaydı sorgulamak için e-Devlet Kapısı internet sitesine girip “Giriş Yap” bağlantısına tıklayın.

Daha sonra ana sayfada bulunan arama kutucuğuna da Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama yazarak sisteme erişebilirsiniz.

Kimlik Doğrulama Yöntemine tıklayıp ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz.

Sisteme eriştikten sonra açılan ekranda yurt içi seçmen kütüğündeki bilgileriniz yer alacaktır.

Ayrıca seçim dönemlerinde oy kullanacağınız yer bilgileri Yüksek Seçim Kurulu tarafından bu sayfada görüntülenir. Aşağıdaki linke tıklayarak seçmen sorgulama ekranına erişebilirsiniz.

>YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA

>E-DEVLET SEÇMEN KAYDI SORGULAMA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading