Yandex Metrica

NASA astronotlarına tuvaleti kullanmayı yasakladı

NASA astronotlarına tuvaleti kullanmayı yasakladı

NASA Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çalışma yapan 4 astronotunn tuvalet kullanımıyla ilgili sıkıntı yaşamasından dolayı 'iç çamaşırlarınıza güvenin' diyerek tuvalet kullanımını yasakladı.

Genel

12.02.2024, 20:49

SpaceX'in Crew Dragon kapsülündeki tuvaletle ilgili sorunlar, bu ay 4 metre genişliğindeki kapsülde Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS)  eve dönüşlerinde saatlerce sürecek yolculukları sırasında dört astronottan oluşan bir grubu tuvaletsiz bırakacak

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

"İÇ ÇAMAŞIRLARINIZA GÜVENİN"

NASA'nın Ticari Mürettebat Programı yöneticisi Steve Stich, gazetecilere yaptığı açıklamada, mürettebatın bir tuvalet yerine  "iç çamaşırlarına" güvenmek zorunda kalacağını söyledi.

SpaceX, geçen ay farklı bir Crew Dragon kapsülünü incelerken uzay aracının tuvaletiyle ilgili bir sorun keşfetti. Şirket, idrarı bir depolama tankına boşaltmak için kullanılan bir tüpün çözüldüğünü ve kapsülün tabanının altında gizli bir sızıntıya neden olduğunu buldu. Ancak, bu sorununun şirketin üç uzay aracını da etkilediğini açıkladı. 

Bunun yanı sıra Crew Dragon'un tuvaletiyle ilgili sorun, SpaceX'in geçen Eylül ayında yaptığı ve  ilk uzay turizmi görevi Inspiration4’te de yaşandı. SpaceX'in Crew Dragon uzay aracıyla gerçekleşen ilk sivil uzay yolculuğu Inspiration4 görevinde, dört kişilik astronot ekibi 3 gün yörüngede kalmıştı.

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

HALA TASARIM RİSKLERİ BULUNUYOR

Diğer taraftan söz konusu durum, gerekli tüm test uçuşlarını gerçekleştirmiş,  onaylanmış ve hatta görevlerini tamamlamış Crew Dragon aracının hala tasarım riskleri taşıdığını gösteriyor.

ISS’nin astronotların kullanabileceği kendi tuvaletleri bulunuyor. Bu yüzden astronotlar hala yörüngedeki laboratuvardayken tuvalet ihtiyacı sorun olmayacak. Ancak, kapsüllerine geri döndüklerinde ve dönüş yolculuğuna başladıklarında özel bir iç çamaşırı giyecekler.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading