Yandex Metrica

MTA diri fay hattı sorgulama nasıl yapılır? Yenilenmiş diri fay hattı hangi il ve ilçelerden geçiyor?

MTA diri fay hattı sorgulama nasıl yapılır? Yenilenmiş diri fay hattı hangi il ve ilçelerden geçiyor?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası Yenilenmiş diri fay hattı MTA tarafından paylaşıldı. Vatandaşlar diri fay hattının hangi bölgelerden geçtiğini merak ediyor. Bu fay hatlarının geçtiği yerlerinde depreme dayanıklılığı da merak konusu oldu. Peki, MTA diri fay hattı sorgulama nasıl yapılır? Yenilenmiş diri fay hattı hangi il ve ilçelerden geçiyor?

Genel

23.01.2024, 20:28

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 şiddetindeki deprem sonrası vatandaşlar diri fay hatlarının hangi bölgelerden geçtiğini araştırmaya başladı. MTA tarafından yenilenmiş fay hattı üzerinde hangi illerinde risk altında olduğu merak konu oldu.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

DİRİ FAY HATTI ÜZERİNDE YER ALAN İLLER

AKSARAY,

AYDIN,

BALIKESIR,

BOLU,

BURDUR,

BURSA,

BINGÖL,

DENIZLI,

ESKIŞEHIR,

ERZINCAN,

ERZURUM,

HAKKARI,

HATAY,

İZMIR,

KAHRAMANMARAŞ

MANISA,

MUĞLA

KOCAELI

KONYA,

OSMANIYE,

SAKARYA

TOKAT'IN yanı sıra 110 ilçe de diri fay üzerinde.

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

DİRİ FAY NEDİR?

Diri fay ya da aktif fay adıyla bilinen 5.5 ve üzerinde deprem üretebilecek hatların bu ismi almalarının sebebi tarihsel dönemde deprem yaşamış faylar olmalarından kaynaklanır.

Yer kabuğundaki çeşitli ölçekteki kayma yüzeyleri, (üzerinde deprem gerçekleşen ve hareket eden iki levha ya da levhacık arasındaki ara yüzey) fay olarak adlandırılır

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading