Yandex Metrica
SON DAKİKA
Motosiklet alacaklara müjde! B sınıfı ehliyet yeterli olacak

Motosiklet alacaklara müjde! B sınıfı ehliyet yeterli olacak

İstanbul'da yapılan motosiklet çalıştayında sektör hakkında çalışmalar yapıldı. B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek motosiklet hacminin büyütülerek 125 CC'ye kadar olanları kapsaması tavsiye edildi.

Genel

10.02.2024, 09:50

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da Türkiye Motosiklet Çalıştayı yapıldı. Yapılan çalıştaya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'la, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve eski dünya şampiyonu motosiklet yarışçısı AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu da katıldı.

Çalıştayda Türkiye'de motosiklet kullanımının yaygınlaşması için sektörden talepler geldi.

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

B SINIFI EHLİYETLE 125 CC MOTOR KULLANIMI İSTENDİ 

Motosiklet Endüstrisi Derneği'nin öne çıkan talepleri arasında B Sınıfı Ehliyetle kullanılabilecek motosiklet hacminin büyütülmesi yer aldı. Sektör temsilcileri B Sınıfı ehliyette motosiklet sınırının 50 CC'den 125 CC'ye kadar yükseltilmesini talep etti. Bu düzenlemenin Avrupa'da bazı ülkelerde var olduğu belirtildi.

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

ÖTV'DE OTOMOBİL BENZERİ ÖNERİLER 

Ayrıca 250 CC ve üzerine motosikletler için artan Özel Tüketim Vergisi'nde otomobiller gibi kademeli bir artış istenildi.

Hız sınırlarının otomobillerle aynı hale getirilmesi önerildi. Ayrıca motosiklette de hurda teşviği fikri dile getirildi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading