Yandex Metrica

MİT ve TSK'dan ortak operasyon! PKK'nın üst düzey yetkilisi imha edildi

MİT ve TSK'dan ortak operasyon! PKK'nın üst düzey yetkilisi imha edildi

Son dakika haberleri... MİT ve TSK'nın ortak operasyonuyla, PKK/KCK'nın kırmızı kategoride aranan sözde merkez komite üyesi Nazlı Taşpınar, Irak'ın Gara bölgesinde etkisiz hale getirildi.

Genel

23.01.2024, 18:16

Terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan,  örgütün en üst yönetim kademesi olan PKK/KCK Merkez Komite Üyesi Emine Erciyes kod Nazlı TAŞPINAR, MİT ve TSK’nın Irak Gare alanında gerçekleştirdiği ortak operasyonla etkisiz hale getirildi.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

NAZLI TAŞPIANR KİMDİR?

Nazlı Taşpınar, örgüte 1994 yılında katılması akabinde Abdullah ÖCALAN’dan bizzat eğitim aldı. Eğitimi sonrasında örgüt içerisinde çeşitli yönetim kademelerinde yer alarak ülkemize karşı gerçekleştirilen terör eylemlerini yönetti, özellikle kadın teröristlerin yetiştirilmesinde önemli rol oynadı.

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLİK YAPTI

Yurt içindeki faaliyetleri sonrası Irak’ın kuzeyine geçen Nazlı TAŞPINAR bir dönem örgütün kadın yapılanması olan PAJK genel sorumluluğu yaptı. Suriye’de bulunduğu dönemde güvenlik güçlerimize karşı gerçekleştirilen eylemlerin talimatlarını veren N. TAŞPINAR, 2019 yılında örgütün silahlı unsurlarının yönetim merkezi olan Gare alanına geçti. Örgüt içerisinde kritik görevler üstlenen N. TAŞPINAR son olarak örgütün silahlı faaliyetlerinin yönetildiği HPG Konsey ve kadın yapılanması olan YJA-Star Konsey üyesiydi. Aynı zamanda PKK’nın içinde olduğu ve aşırı sol örgütlerin teşkili ile oluşturulan terör hareketi Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), yöneticilerindendi.

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Örgüt yönetim kademelerinin etkisiz hale getirilmesi yönündeki çalışmalar kapsamında MİT’in takibinde olan Nazlı TAŞPINAR’ın Gare’de yeri, MİT’in saha ajanları tarafından tespit edildi. Nazlı TAŞPINAR, MİT-TSK operasyonuyla  Gare’de etkisiz hale getirildi. Daha önce MİT tarafından etkisiz hale getirilen Dalokay ŞANLI’dan sonra N.TAŞPINAR’ın da etkisiz hale getirilmesi ile PKK’nın HBDH üzerindeki etkinliği sınırlandırılmış oldu. Ayrıca N.TAŞPINAR’ın kaybı ile örgütün, kadın yapılanmasının moral olarak yıprandığı öğrenildi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading