Yandex Metrica

MİT çökertti! İsrail ise Mossad ajanlarını reddetti

MİT çökertti! İsrail ise Mossad ajanlarını reddetti

İsrail, MİT'in başarılı bir operasyonla yakaladığı 15 kişilik Mossad casus için "bize çalışmıyorlardı" dedi fakat casusların İsrail ile olan bağlantısı ortaya çıktı.

Genel

23.01.2024, 18:10

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), bir yıl boyunca gizlilikle yürüttüğü operasyon sayesinde, Türkiye'de casusluk yapmak için faaliyette olan 15 kişilik Mossad şebekesini kısa süre önce çökertti.

İsrail için son derece önemli olan hem bilgi hem de belgelerin elde edilmesi için faaliyet yürüttükleri ve aynı zamanda İsrail istihbarat servisiyle de bağlantılı oldukları için gözaltına alınan 15 şüpheli, “uluslararası casusluk” suçundan tutuklandı.

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

İSRAİL CASUSLARINI İNKAR ETTİ

İsrail Parlamentosu Dış İlişkiler ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Ram Ben-Barak da MİT operasyonuyla yakalanan 15 kişinin Mossad ile ilişkilerinin olmadığını iddia etti. Barak, yayınlanan isimlerin hiçbirinin İsrail için çalışmadığını öne sürdü.

Diğer taraftan 15 kişinin oluşturduğu ve 5 ayrı hücreye bölünen Arap kökenli casuslar arasındaki hem en kritik isim hem de sadece İsrail'in yurt dışındaki yöneticileriyle iletişimde olan kişi Konya'da Tıp eğitimi alan M.A.S. oldu.

Aralarındaki ikinci en önemli isim de Mossad yöneticilerinin Türkiye'de faaliyette olan ve kendilerine bilgi aktaran casuslarına ödemelerini yapan canlı kurye A.B.'ydi.

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

İSRAİL PASAPORTU VAR

M.A.S. ile hem yüz yüze hem de internet yoluyla temasa geçen, canlı kurye A.B. ve diğerlerine Almanya'dan Türkiye'de casusluk faaliyetlerinin talimatlarını veren A.Z.'nin, kendini ajanlar 6 farklı isimle tanıttığı ortaya çıktı.

İsrail pasaportu bulunan A.Z.'nin; M.Z., A.K., A.A., İ., A. V. ve İ. E. A. isimlerini kullanarak Türkiye'de bulunan hücre üyelerine bu isimlerle talimatlar verdiği ortaya çıktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading