Yandex Metrica
SON DAKİKA
Milyonlarca öğrencinin hesabına aylık 150 lira yatacak! İşte bilinmesi gereken detaylar

Milyonlarca öğrencinin hesabına aylık 150 lira yatacak! İşte bilinmesi gereken detaylar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların eğitim masraflarının karşılanması için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na toplam 223.7 milyon lira kaynak aktarılacağını açıkladı. İlköğretimde okuyan erkek çocukları için aylık 90 lira, kız çocukları için de 100 lira ödeniyor. Ortaöğretimde okuyan erkek çocuklar için 130 lira, kız öğrenciler için aylık 150 lira destek ödemesi yapılıyor. 

Genel

23.01.2024, 19:50

Devlet milyonlarca öğrenci için her yıl destek ödemesinde bulunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların eğitim masraflarının karşılanması için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na toplam 223.7 milyon lira kaynak aktarılacağını açıkladı. Peki eğitim desteğinden kimler yararlanabilir? Destek ödemeleri ne kadar? İşte detaylar:

THY'den dikkat çekem kampanya: 65 yaş ve üstüne yüzde 25... Haberi Görüntüle

EĞİTİM DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Devlet birçok alanda eğitim desteği veriliyor. Bunlardan biri Şartlı Eğitim Desteği. Sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık gelir olmayan kişiler bu destekten yararlanabiliyor. Ayrıca aylık geliri net asgari ücretin üçte birinden az olan (1.800 lira) kişiler de bu imkândan faydalanabiliyor. Destek, çocukların eğitime devam etmeleri ve okulun açık olduğu aylarda bir ay içinde 4 günden fazla devamsızlık yapmamaları şartıyla ilk ve ortaöğretim çağında çocuğu bulunan ailelere veriliyor.

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

ERKEK VE KIZ ÇOCUKLARI İÇİN FARKLI ÖDEME MİKTARLARI 

İlköğretimde okuyan erkek çocukları için aylık 90 lira, kız çocukları için de 100 lira ödeniyor. Ortaöğretimde okuyan erkek çocuklar için 130 lira, kız öğrenciler için aylık 150 lira destek ödemesi yapılıyor. Ödemeler her ay için hesaplanıp, iki ayda bir yapılıyor. Örneğin, ilkokulda bir kız bir de erkek iki çocuğu okuyan bir aileye iki ayda bir 380 lira eğitim desteği veriliyor.
Destek tutarı ise; ana sınıfı ile 8. sınıflar arası kız öğrenciler için 100 lira, erkek öğrenciler için 90 lira ödeniyor. 9. ile 12. Sınıflar arası kız öğrenciler için 150 lira, erkek öğrenciler için de 130 lira aylık destek veriliyor.

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

DESTEK BAŞVURULARI NEREYE YAPILACAK?

Eğitim desteği için başvurulacak yer, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları. Vakıflar her il ve ilçede bulunuyor. Eğitim desteklerine sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık gelir olmayan kişiler ile aylık geliri net asgari ücretin üçte birinden az olan ebeveynler başvurabiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading