Yandex Metrica
SON DAKİKA
Milli İstihbarat Teşkilatı 4 alanda kadro açtı: Peşindeyiz, seni iyi tanıyoruz

Milli İstihbarat Teşkilatı 4 alanda kadro açtı: Peşindeyiz, seni iyi tanıyoruz

MİT, personel alımı ilanını dikkat çeken bir video ile duyurdu. Videoda, 'Peşindeyiz ve seni iyi tanıyoruz. Ülkenin yarınına birlikte iz bırakalım" mesajı yer aldı. Kimler MİT'te istihbaratçı olabilir? İşte aranan şartlar...

Genel

23.01.2024, 19:06

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) resmi internet sitesinden videolu iş duyurusu yaptı. Teşkilatın internet sitesinden yapılan paylaşımda 4 kadro için ilan açıldığı duyuruldu.

Bugün iki sefer iptal edilmişti! THY ile yolculuk yapacaklara duyuru:... Haberi Görüntüle

KETUM OLMALI VE STRES ALTINDA ÇALIŞABİLMELİ

Yurt içinde ve yurt dışında başarılı operasyonlara imza atan Milli İstihbarat Teşkilatı yeni çalışma arkadaşları arıyor.

İstihbarat ve dil uzmanlarının yanı sıra koruma ve emniyet memurları ile mühendisler MİT bünyesine katılacak. Bu görevlerde MİT’te çalışmak isteyenler özgeçmişini siteye yüklüyor ve ardından MİT uygun bulursa kendilerini arıyor. Başvuracak adaylarda aranan ortak özellikler kadrolara göre farklılık gösteriyor. Ancak bütün görevler için "ketum olma" ve "stres altında çalışabilme" şartı bulunuyor.

18 Mart (bugün) İstanbul'da otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? İETT... Haberi Görüntüle

İSTİHBARAT UZMANI

-35 yaşını doldurmamış olmak.
-Üniversite mezunu olmak.
-2017 yılı ve sonrasına ait olmak üzere İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinin birinden 70 veya üzeri YDS puanı almış olmak ya da İngilizce için 70 veya üzeri YDS puanına karşılık gelen TOEFL IBT sınav sonucuna sahip olmak.
-Sınav sonuçları 2017 yılı ve sonrasına ait olmak üzere İngilizce, Fransızca, Almanca dışında kalan ve YDS kapsamında bulunan dillerin birinden 60 veya üzeri YDS puanı almış olmak.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

İSTİHBARAT UZMANI ÖZELLİKLERİ

-Analitik zekaya sahip olma ve yaratıcı düşünebilme,
-Yönetme-yönlendirme,
-Yüksek sorumluluk bilinci,
-Güçlü yazılı-sözlü iletişim becerisi,
-Stres altında çalışabilme,
-Detaylara önem verme,
-Pratik ve hızlı düşünebilme,
-Uzun ve yoğun çalışma saatlerine uyum sağlayabilme,
-Ketumiyet.

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

DÖVMESİ OLMAYACAK

MİT’in sitesinde personel alımına ilişkin sık sorulan sorular da bulunuyor. Bu sorulara verilen yanıtlara göre, dövmesi olan kişiler MİT’te işe alınmıyor.

Öğrenim şartlarına ilişkin ilkokul mezunu birinin sorduğu soruya MİT’in sitedeki yanıt şöyle:

“Dil uzmanı branşı hariç olmak üzere, en az meslek yüksekokulu mezunu olmanız gerekir. Dil uzmanı branşında İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca ve Hollandaca dışında kalan diller için en az ortaöğretim (lise) mezunu olmanız gerekir.”

MİT'te çalışmak isteyen adaylar önce özgeçmişini siteye yükleyecek. Ön değerlendirme sürecinin ardından uygun görülen adaylara geri dönüş yapılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading