Yandex Metrica
Milli ekipmanla yola çıkan Türk ekip Antartika'ya ayak bastı

Milli ekipmanla yola çıkan Türk ekip Antartika'ya ayak bastı

6. Ulusal Antarktika Bilim Seferi için yola çıkan Türk ekip, günler sonra beyaz kıtaya ayak bastı.

Genel

23.01.2024, 22:05

Cumhurbaşkanlığı tarafından desteklenen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çatısı altında TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda gerçekleştirilen, 6. Ulusal Antarktika Bilim Seferi’ne katılan ekip, 21 Ocak'ta başlayan yolculuğu Antartika kıtasında başarıyla bitirdi. 

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

KİNG GEORGE ADASINA VARDILAR

Türk ekip güney yarım kürede yerleşimin en son nokta konumunudaki Puerto Williams'ta 7 günlük karantina süreci sonrası yaklaşık 2 saat süren uçak yolculuğuyla Antartika'nın King George Adası'na vardı. 

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

DEZENFEKTE İŞLEMİ KRİTİK 

Sefer ekibi Antarktika Çevre Koruma Protokolü kapsamında, yerel olmayan canlıların kıtaya taşınmasını engellemek için kapsamlı bir dezenfekte işleminden geçti. 

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

GENİŞ BİR EKİP ANTARTİKA'DA

TÜBİTAK, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Harita Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı, araştırma enstitüleri ve üniversitelerden araştırmacılardan oluşan ekip, King George Adası açıklarında bulunan ve 30 gün boyunca çalışmalarını gerçekleştirecekleri Şili bayraklı Betanzos isimli araştırma gemisine botlar ile geçiş yaptı.Ekibin gemiye yerleşmesinin ardından lojistik ve bilimsel faaliyetlerine ilişkin ilk planlama toplantısı, sefer lideri ve yardımcıları koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

30 GÜN BOYUNCA ÇALIŞACAKLAR

TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitü Müdürü, Prof. Dr. Burcu Özsoy, Ekibin 30 gün boyunca bilimsel çalışmalarını icra etmek için King George'da olacaklarını aktardı. 

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

'BU SEFER MİLLİ EKİPMANLARLA GELDİK'

Diğer yandan Özsoy, bu sefer milli ekipmanlarla burada olduklarını ifade ederek, "Bu seferin ayrıca bir farklı tarafı da, milli ekipmanlarımız ile buradayız. Aselsan, Havelsan, TÜBİTAK Sage, kurumlarımızdan getirmiş olduğumuz ekipmanlarla milli ekipmanlarla hem seferin sağlıkla emniyetini sağlamak, hem de aynı zamanda bu ekipmanların denenmesi testlerinin yapılması faaliyetlerini de icra edeceğiz." ifadelerini kullandı.

THY'den 5 ülkeye gidecek olanlara uyarı: Girişinize izin verilmeyebilir! Haberi Görüntüle

FAHRETTİN ALTUN'DAN DESTEK MESAJI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, bilimsel çalışmalar için Antartika'ya giden ekibe başarılar diledi. 

Altun mesajında, "Havada, karada, denizde, uzayda, dünyanın her yerinde, millî şuur, millî ruh ve millî teknolojimizle varız. Ayağınıza taş değmesin." ifadelerine yer verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading