banner2

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: 'Yalan söyleyebilirsiniz ama bu kadar büyük yalan olmaz' 

Kılıçdaroğlu'nun "3,5 milyon çocuk eğitimin dışında" iddiasına cevap veren Özer, Ben dinlerken hayretler içerisinde kaldım. Yalan söyleyebilirsiniz ama bu kadar büyük yalan olmaz okullaşma oranı yüzde 99'u geçti. Okul dışı 3.5 milyon öğrenci yok' dedi.

Genel 10.05.2023, 11:29
Abone ol
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: 'Yalan söyleyebilirsiniz ama bu kadar büyük yalan olmaz' 

81 ilin sorunlarını çözmeye çalışırken bu seçim süreci farklı bir deneyim oldu bizim için. Bir aydır Ordu'da vatandaşlarımızın dertlerini dinliyoruz. Benim için milletvekilliği seçimi olduğundan ilk deneyim. Vatandaşın kronik problemlerini çözebilmek, eğitim ihtiyaçları ve diğer ihtiyaçlarını çözebilmek çok ayrı bir deneyim ve güzellik. 1 ay içerisinde uzun yıllar bekleyen çok problem çözüldü. 14 Mayıs'a kadar söz verdiğim her şeyi büyük oranda çözeceğim.

"ORDU 14 MAYIS'TAN SONRA GÜÇLENEREK YOLUNA DEVAM EDECEK"

Fatsa Çevre Yolu kronik olan bir yoldu. Bölge için de kritik bir projeydi. Bu proje yatırım programında değildi. Hemen yatırım programına aldık. Yakında da Ordu için hem fındık hem de sanayi için serbest bölgeyle ilgili çok önemli bir müjdeyi paylaşacağız. Problemleri çok yakından görme imkanımız oldu. İnanıyorum ki Ordu 14 Mayıs'tan sonra güçlenerek yoluna devam edecek.

KILIÇDAROĞLU'NUN 3.5 MİLYON ÇOCUK EĞİTİM DIŞINDA İDDİASINA CEVAP

Ben dinlerken hayretler içerisinde kaldım. Yalan söyleyebilirsiniz ama bu kadar büyük yalan olmaz. 2000'li yıllara baktığımız zaman Türkiye'nin eğitimdeki karnesi çok kötü. Okullaşma oranları faciadır. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde son 20 yılda Türkiye büyük bir eğitim seferberliği yaptı. 300 binler olan meslek lisesi sayısı 800 binlere çıktı. Herkesin eğitime erişebilmesi için okullar yapıldı. Başörtüsü yasakları vardı. Bu travmaları, hikayeleri unuttuk. Başörtüsü yasakları bu dönemde kaldırıldı. Milyonklarca öğrencinin hayallerini yıkan katsayı uygulaması bu dönemde kaldırıldı. Gelinen noktada Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez okullaşma oranları yüzde 99'un üzerine çıktı. Devasa yatırım yapan lidere ve teşviklere teşekkür edilir ama biz devasa bir yalanla karşı karşıyayız. 

"HER GÜN SICAK YEMEK VERİYORUZ"

Eğitim sistemi 17 kez değişti. Siz ne öneriyorsunuz? Biz liseyi 3 yıla indireceğiz diyorsunuz. E siz de değiştiriyorsunuz. Söyledikleriyle tutarlı değiller. Son 20 yıldaki en büyük katkı bu milletin evlatlarına sosyal politikalar uygulamasıdır. Şu anda okul öncesinden lise sona kadar 19 milyon öğrencinin tamamı okula başladığı zaman kitapları masasında oluyor. Yardımcı kaynak problemini çözdük, kaynakları ücretsiz olarak dağıttık. Taşımalı eğitimde öğrencilere ücretsiz ulaşım ve yemek verildi. 5 milyon öğrencimize her gün sıcak yemek veriyoruz. İmkanı olmayan öğrencilerimize burs desteği, şartlı eğitim yardımı bunların tamamı 520 milyar TL.

"KÖY OKULLARINI AÇACAĞIZ"

Türkiye'deki muhalefette yapılanları takdir etme yok. 2022 yılında köy okulunun tamamını hayat geçirme hedefimizi aştık. Her köy okulunun içerisine halk eğitim merkezi koyduk, 2023'ün sonuna kadar tüm köy okullarını açacağız. Vatandaşlar köy okullarının açıldığını zaten görüyor. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!