Yandex Metrica
SON DAKİKA
Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Ehliyet sınavlarında animasyonlu sorular geliyor

Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Ehliyet sınavlarında animasyonlu sorular geliyor

Son dakika haberi... Ehliyet sınavında yeni dönem başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Özer, ehliyet sınavlarında ilk kez animasyonlu soruların yer alacağını açıkladı. Özer, soruların daha anlaşılabilir olmasının hedeflendiğini belirtti.

Genel

13.03.2024, 22:49

Son dakika haberi... Millî Eğitim Bakanlığı eğitimde dijitalleşme konusunda çalışmalarına hız verdi. Son karar ehliyet sınavlarıyla ilgili. Buna göre   e-Sınav formatında yapılan ehliyet sınavlarında yeni bi dönem başlıyor. Sınavlarda ilk kez animasyonlu sorular yer alacak. Açıklama Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi.

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

SORULAR DAHA ANLAŞILIR OLACAK

Sınav uygulamalarında sürekli yenilikler yapılarak sınav geçerliği ve güvenilirliği konusunda kararlı adımlar atan Bakanlık,  ehliyet sınavlarında yer alan soruları görsel açıdan zenginleştirecek.  Soruların içeriğini ve sağlayacağı yararı geliştirmek için animasyonlu sorular kullanılacak. Hazırlanacak animasyonlu sorularda adaylar gerçek yaşama uygun durumlarla karşılaşacak.

Bakan Özer  Uygulamanın soruların daha anlaşılabilir olmasını sağlayacağını ve ölçülmek istenen davranışların da net bir şekilde ortaya konulmasına katkı sağlayacağının altını çizdi. 

meb bakani mahmut ozer

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

ÖRNEK SORULAR HAZIRLANDI

Adayların sınav öncesinde soru çeşidini tanıması için animasyonlu soruların da yer aldığı deneme sınavları hazırlandı. Animasyonlu yeni tip sorular Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün http://odsgm.meb.gov.tr  ve http://esinavdeneme.meb.gov.tr/ uzantılı internet adresinde erişime açıldı.

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

İŞİTME ENGELLİ ADAYLARA DA ANİMASYONLU SORULAR HAZIRLANIYOR

Bu yeniliklerle birlikte ayrıca işitme engelli adaylara sınav desteği için de çalışmalar da yapılıyor. İşitme engelli adaylar için işaret dilinde sürücü eğitim setleri ve buna yönelik animasyonlu soruların hazırlığı devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanı Özer konuyla ilgili olarak “İşitme engelli adaylarımız için de işaret dilinde sürücü eğitim setleri ve animasyonlu soruların hazırlanmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Tüm çalışmalarımız büyük bir özveriyle yürütülüyor. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu. 

surucu adayi

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading