Yandex Metrica
SON DAKİKA
Meteoroloji'den İstanbul için son dakika kar uyarısı! 5 gün boyunca etkili olacak

Meteoroloji'den İstanbul için son dakika kar uyarısı! 5 gün boyunca etkili olacak

Meteoroloji hava tahmini Uzmanı Bayram Doğan, 'Cuma günü itibariyle İstanbul, yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek. Önce yağmurla başlayacak. Öğle saatleri gibi karla karışık, akşam saatlerinden itibaren de kara dönmesini bekliyoruz.' dedi.

Genel

23.01.2024, 18:40

İstanbul'da etkisini gösteren kar yağışının ardından Meteoroloji hava tahmini Uzmanı Bayram Doğan, 5 günlük hava durumu raporunu açıklayarak uyarılarda bulundu.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

CUMA GÜNÜNE DİKKAT!

Hava tahmini uzmanı Bayram Doğan, "İstanbullular bugün kar yağışını akşam saatlerine kadar hafif hafif görecekler. Yarın İstanbul'da bir kar yağışı beklemiyoruz. Cuma günü itibariyle İstanbul, yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek. Önce yağmurla başlayacak. Öğle saatleri gibi karla karışık, akşam saatlerinden itibaren de kara dönmesini bekliyoruz. Sonraki günlerde de hafta sonu ve haftaya çarşambaya kadar İstanbullular aralıklarla kar yağışlarını görecek.'' dedi.

THY'den dikkat çekem kampanya: 65 yaş ve üstüne yüzde 25... Haberi Görüntüle

'5 GÜN SÜREYLE ETKİLİ OLACAK'

''Şu an için santim vermek için erken, çünkü haftaya ve hafta sonu yağacak bir kar var.'' diyen Bayram Doğan, ''Her gün bu sistemler değişiyor. Şu an için hafta sonu biraz etkili olabilir gibi ama santim vermek için erken. Cuma günü başlayacak kar yağışı 5 gün süreyle İstanbul'da etkili olacak. Cumartesi, pazar, pazartesi, salı ve çarşamba günü İstanbullular kar yağışını aralıklarla görecek. Zaten sürücülerin kar lastiği ya da zincir kullanmaları gerekiyor. Çünkü hava sıcaklıkları da mevsim normallerinin altında olacağı için özellikle gece ve sabah saatlerinde yerde de kar olacağından buzlanma olayı olabilir. Buna karşı da yine vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor'' şeklinde konuştu.

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

'ESAS KUVVVETLİ YAĞIŞ CUMA AKŞAMI GELİYOR'

AKOM Müdürü Selçuk Tütüncü ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Dün sabahtan itibaren ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladı. Havanın soğumaya başlamasıyla beraber burada yaklaşık 19’a yakın birimimizle nöbetimizi tutuyoruz. Gece çok ciddi bir kar yağışı olmadı. Lokal bazı yüksek kesimlerde aralıklarla görüldü. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzden aldığımız genel bilgiler doğrultusunda esas kuvvetli bir sistemin cuma akşamından itibaren geleceği tahmin ediliyor" 

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

'BU SEFERKİ ŞİDDETLİ OLACAK'

Cuma günü başlayacak olan kar yağışının etkili olacağını söyleyen Tütüncü, "Bu sefer gelen sistem, meteorolojik parametreler doğrultusunda biraz daha kuvvetli bir sistem ve yaklaşık 4-5 gün etkili olacağı söyleniyor. Büyük bir ihtimalle yarın gerekli açıklamalar yapılmış olur. Biz de Meteoroloji Genel Müdürümüzle bu konuda sürekli istişare halindeyiz. Ona göre hem vatandaşların uyarılması hem buna göre aksiyon planlarımızı tekrar gözden geçireceğiz” açıklamasında bulundu.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

'4-5 GÜN SÜRECEK'

Kar yağışının yaklaşık 5 gün süreceğinin öngörüldüğünü belirten Selçuk Tütüncü, şöyle devam etti: "Şu ana kadar gördüğümüz kar yağışları lokal ve genelde yüksek kesimlerde oldu. Çocuklar maalesef doya doya kar topu oynayamadılar ama şu anki beklenti, hafta sonundan itibaren çocuklar biraz daha sevinecek gözüküyor. Cuma günü öğlen saatlerinden itibaren havanın soğuyacağı tahmin ediliyor. Cuma günü öğlen saatlerinden sonra belki karla karışık yağmur başlayabilir. Sistemin daha sonra etkisini arttırarak cumartesi, pazar olmak üzere yine 4-5 gün süreyle sürdüreceği tahmin ediliyor. Meteorolojik parametreler son güne kadar değişebiliyor. Biz de sürekli gözlem halindeyiz'' 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading