Yandex Metrica

Merve öğretmen babasının hayalini gerçekleştirmek için çiftçi oldu

Merve öğretmen babasının hayalini gerçekleştirmek için çiftçi oldu

Samsun'da özel bir anaokulunda çalıştığı halde öğretmenliğini bırakarak 24 büyükbaş hayvanla çiftçiliğe başlayan Merve Akbulut, babasının hayallerini gerçekleştirdi.

Genel

23.01.2024, 17:42

Geçen yıl yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan Akbulut, evde geçirdiği karantina sürecinde hayvancılıkla ilgili araştırma yapmaya başladı. Yaptığı araştırmalarının ardından kendisine yönelik inancını tazeleyen ve konu üzerine düşünüp öğretmenlik mesleğini bırakan Akbulut, Samsun Bafra ilçesinin kırsal Koşu Mahallesi'nde babasından kalan çiftlikte hayvancılık yapmaya başladı.

Ağrı'ya gidip 24 büyükbaş hayvan alan ve Bafra'da babadan kalma tesisinde yaklaşık 6 ay önce işe adım atan Akbulut, böylece hayvancılık yapmak için çalışma yürütürken 1,5 yıl önce vefat eden babasının hayallerini gerçeğe dönüştürmüş oldu.

Babasının da çiftçi olduğunu belirten Akbulut, "Zaten babamın hayalleri vardı. Ahırımız vardı. 'Bu işi ben yapabilirim' dedim." şeklinde konuştu.

İşe başlamadan önce bir restoranla da et tedariki üzerine anlaşma yaptığını dile getiren Akbulut, "İnternetten araştırdım. Annem en büyük destekçimdi bu süreçte. Annemle baktık, büyüttük. Anlaşma yaptığım restorana et tedarik ediyorum. Açık besiciliğe geçmek istiyorum. Şu an kapalı besicilik yapıyorum. Hatta kendi yemimi kendim üretmek istiyorum. Bu yüzden yem bitkileri yetiştirmeyi düşünüyorum. 10 dönüm arazim var." ifadesinde bulundu.

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

KÖYDEKİ YAŞAMI DAHA ÇOK SEVDİ

Hayvancılığın yorucu olduğunu ama bunun üstesinden gelinebileceğinin altını çizen Akbulut, şunları söyledi:

"Sabah erkenden kalkıp hayvanlara ilk öğünlerini veriyoruz. Sonra temizleme işi var. Öğle öğününde yem ve tuzunu veriyorum hayvanların. Veteriner işlemlerimiz oluyor. Ben de kendimi geliştirdim bu konuda. Artık hayvanlarıma iğnelerini vurabiliyorum. Hastalıklarını öğrendim, tedavilerini yapabiliyorum. Açık besiciliğe geçip 100 hayvanla devam etmek istiyorum. İlerleyen süreçte süt ürünlerine girebileceğim hayvanlar da edineceğim."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading