Yandex Metrica
SON DAKİKA
Merkeziyetsiz sistemin zaafiyeti! Bitcoin milyarderinin serveti bir anda sıfırlandı

Merkeziyetsiz sistemin zaafiyeti! Bitcoin milyarderinin serveti bir anda sıfırlandı

Telefónica adlı bir firmanın sahibi olduğu bilinen İspanyol sosyal ağ tabanlı iletişim şirketi Tuenti’nin kurucu ortağı Zaryn Dentzel bitcoin cüzdanını çaldırdı.

Genel

23.01.2024, 18:15

İspanyol El Pais gazetesinin haberine göre 38 yaşındaki Zaryn Dentzel'in geçtiğimiz salı öğleden sonra kapısı çalındı. Kapıyı açmasıyla beraber 4-5 kişilik maskeli saldırgan grubunun saldırısına uğrayan Dentzel gözlerinin bağlandığını ve güvenlik kameralarının kapatıldığını söyledi. 

Telefónica sahibinin polis karakolunda verdiği ifadeye göre Dentzel, birkaç saat boyunca işkence gördü, gözlerine sprey sıkıldı ve saldırganların eşyalarını çalıp hesap şifrelerini istemesiyle şoka girdi.

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

ON MİLYARLARCA EURO'LUK VURGUN

Saldırıda mağdur olan Dentzel'in on milyonlarca Euro değerinde serveti bir bitcoin hesabında tutuluyordu. 

Saldırganlar sonunda hesap bilgileri ve Zaryn Dentzel’in bazı eşyalarıyla birlikte evini terk etti. Kurbanın komşularından biri yardım çağrılarını duyunca polis geldi. İhbarda bulunan komşunun, polise saldırının ardından Zaryn Dentzel’in göğsünün kesildiğini söylediği bildirildi.

Yıl başlarında Poly Network Blockchain sitesine karşı gerçekleştirilen 600 milyon dolarlık bitcoin soygunundan sonra fiziksel dünyada da böyle bir soygun yaşanması kripto para cüzdanlarının ne kadar güvenilir olduğuna dair akla şüpheler getiriyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading