Yandex Metrica
SON DAKİKA
Meral Akşener, İYİ Parti'li Yavuz Ağıralioğlu'nu gözaltına aldırdı! Tepkilerin ardından geri adım attı

Meral Akşener, İYİ Parti'li Yavuz Ağıralioğlu'nu gözaltına aldırdı! Tepkilerin ardından geri adım attı

İYİ Parti'de tüm görevlerden el çektirilerek pasifize edilen Yavuz Ağıralioğlu'nun geçmişte Meral Akşener'in talimatıyla gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Genel

25.03.2024, 21:49

Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti'de kalmış son ülkücülerden Yavuz Ağıralioğlu, genel başkanı tarafından pasifize edildiği günden beri derin bir suskunluğa büründü. Partisinden istifa etmeyen Ağıralioğlu, Koray Aydın'la beraber kızağa çekilmesini hazmetmiş görünüyor. 

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, 50 yaşındaki Ağıralioğlu'na dair ilginç bir bilgiyi köşe yazısında okuyucularıyla paylaştı. Ağıralioğlu'nun Büyük Birlik Partisi'nin kurucu genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte yol yürüdüğü dönemde Mehmet Ağar'ın istifasıyla İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturmuş Meral Akşener tarafından gözaltına aldırıldığı ortaya çıktı. 

Muhsin Yazıcıoğlu ve Yavuz Ağıralioğlu

BBP'nin 'Ülkü Ocakları' denilebilecek Nizam-ı Alem Ocakları'nın 1995-1997 yılları arasında genel başkanlığını yürüten Ağıralioğlu, iddiaya göre o dönem bizzat Akşener'in talimatıyla gözaltına alındı. Bunda merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun 28 Şubat cuntasına karşı yaptığı açıklamaların etkisi olup olmadığı bilinmiyor ancak Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, gözaltı olayına Yazıcıoğlu'nun çok sinirlendiğini ve Akşener'i tehdit ettiğini söylüyor. 

Akşener'e "Sana bunun hesabını soracağım ama ortam uygun değil" diyen Yazıcıoğlu adeta küplere biniyor. Nizam-ı Alem Ocakları'nın tepkilerine daha fazla direnemeyen Akşener, Yavuz Ağıralioğlu'nu bir gün sonra nezaretten serbest bıraktırıyor. 

FETÖ'cüler partiye giremesin sloganıyla İYİ Parti'ye dahil olan ancak ardı ardına istifa etmek zorunda bırakılan Ali Aydın, Vedat Yenerer, Ali Türkşen ve Fatih Eryılmaz'ın ardından 'son ülkücüler' Yavuz Ağıralioğlu ile Koray Aydın da kızağa çekilerek istifaya zorlandı. Ancak özellikle Ağıralioğlu'nun niçin partide kalma ısrarını sürdürdüğünü kimse bilmiyor. 

Yazının tamamı için >tıklayın.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading