Yandex Metrica

Sitede Ara

MEMUR VE EMEKLİYE YÜZDE 25 MAAŞ FARKI! Memura 16.587 lira, emekliye 11 bin 062 TL! TÜİK verisiyle 6 aylık Temmuz zammı netleşti

MEMUR VE EMEKLİYE YÜZDE 25 MAAŞ FARKI! Memura 16.587 lira, emekliye 11 bin 062 TL! TÜİK verisiyle 6 aylık Temmuz zammı netleşti

Memur ve memur emeklikleri gözlerini Temmuz ayında yapılacak olan toplu sözleşmeye çevirmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan refah payına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Peki, Temmuz ayında memur ve memur emeklisine ne kadar zam yapılacak?

Genel

23.01.2024, 20:50

Milyonlarca Memur ve memur emeklisi gözünü Temmuz ayında yapılacak olan maaş zammına çevirmiş durumda. Maaşların nasıl hesaplanacağı refah payının maaşlarda nasıl etki edeceği merak ediliyor. Peki, Memur ve memur emeklisi maaşı nasıl hesaplanacak?

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

MEMUR MAAŞLARI NETLEŞİYOR

Ocak ayında yüzde 6.95, Şubat ayında yüzde 3.15, Mart ayında yüzde 2.29 olarak belirlenen enflasyon Nisan ayı için yüzde 2.39 olarak açıklandı. Senelik olarak 16 ayın en düşük enflasyon seviyesine ulaşıldı ve toplam yüzde 43.68 olarak belirlendi. Çekirdek enflasyon Nisan ayı için yüzde 45.48, Mart ayında yüzde 47.36 olarak açıklanmıştı. Üretici fiyatları senelik olarak yüzde 52.11 artış gösterdi ve aylık olarak yüzde 0.8 artmış oldu.

Nisan ayı verileri kapsamında SGK ve Bağ Kur emeklileri için zam oranı yüzde 15.21, memur ve memur emeklisi için yüzde 13.08 olarak belirlendi. Aynı zamanda Memur Sen Genel Kurulu'nda Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre 7 bin 500 TL üstünde emekli maaşı alan emeklilerin maaşlarında da iyileştirmeler yapılacak.

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ 

Erdoğan, asgari ücret ve emekli maaşları ile ilgili Temmuz ayında yeni artışlar yapılacağını dile getirdi. Memurların enflasyon altında ezilmemelerini sağlayacaklarını ifade eden Erdoğan, Temmuz ayında enflasyon farkının yanında ferah payının da ekleneceği bir zam yapılacağını kaydetti. 

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de emekli maaşlarında yapılan ek zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading