Yandex Metrica

Marmara'da korkutan görüntü! Su 150 metre çekildi

Marmara'da korkutan görüntü! Su 150 metre çekildi

Türkiye'nin en büyük tatlı su kaynaklarından biri olan İznik Gölü, son zamanlarda kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya. Küresel ısınmadan dolayı yağışlar azalırken göldeki su seviyesi kritik eşik altına düştü.

Genel

21.03.2024, 23:52

Marmara Bölgesi'nin en büyük Türkiye'nin ise en büyük 5. gölü olan İznik Gölü kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. 

Kuraklığın tek nedeninin küresel ısınma olmadığı belirtilirken İznik Gölü'nün tarım arazileri için de su kaynağı olduğunu ifade eden yöre halkı bilinçsiz sulamadan dert yanıyor. 

Çevrede bulunan köylere kurulan göletlerin gölü besleyen su kaynaklarına zarar verdiği bildirilirken, sanayi faaliyetlerinde kullanılan suyun da göle zarar verdiği belirtildi. 

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

SU 150 METRE ÇEKİLDİ 

İznik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Konur Genç, İznik Gölü kıyısında bulnan Çakırca Mahallesi'nde gölün 150 metreye kadar çekildiğini ifade etti. 

İznik Gölü'de çekilmeye bağlı olarak toplu balık ölümleri görülürken, suyun çekilmesi ile birlikte oksijen yetersizliğinden balık ölümlerinin yaşanmaya başladığı bildirildi. 

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

AZİZ NEOPHYTOS BAZİLİKASI ORTAYA ÇIKTI

2014 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İznik'te başlattığı 'Tarihi Kültürel Mirası Tespit ve Havadan Fotoğraflama Çalışmaları' sırasında Aziz Neophytos Bazilikası da gölün çekilmesi ile birlikte yeniden günyüzüne çıktı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading