Yandex Metrica

Kundakçı teröristlerden itiraf listesi: Lastikleri kestik, araç ve binaları yaktık

Kendilerine 'Ateşin Çocukları' diyen PKK'lı kundakçı teröristler üstlendikleri son saldırılara dair bilanço açıkladı.

Genel

23.01.2024, 19:27

Kendilerine 'Ateşin Çocukları' diyen PKK'lı teröristler, yurdun çeşitli kentlerinde kundaklama ve sabotaj saldırılarını sürdürüyor. Araç, ev ve işyerlerine zarar veren kundakçılar, saldırıların bilançosunu da terör örgütüne ait propaganda aygıtlarında paylaşıyor. 

Ormanları ateşe verenlere daha önce yüklü miktarda para ödediği ortaya çıkan terör örgütü, İstanbul, Bursa ve Osmaniye'de meydana gelen bir dizi yangının sorumluluğunu üstlendi. 

"Faşizm ve işgal saldırılarına karşı eylemlerimiz devam edecek" açıklaması yapan teröristler, İstanbul'da 20 aracın lastiğini kestiklerini, 20 Haziran'da İstanbul-Arnavutköy'de 'Kürt düşmanlarına ait' 10 araç ve 1 TIR'ı ateşe verdiklerini, 19 Haziran'da ise Bursa'da bir binayı yaktıklarını duyurdu. 

PKK'lıların açıklamasında ayrıca 12 Haziran'da Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde AK Parti'li bir kişiye ait aracın, 10 Haziran'da da İstanbul-Sultanbeyli'de bir MHP'liye ait olan aracın yakıldığını ilan etti. 

Terör örgütü geçtiğimiz yıl şehirlerdeki kundaklamalar dışında kırsalda ise ormanlık alanlara yönelmiş ve pek çok bölgede yangınlar çıkarmıştı. Güvenlik güçleri bu yangınları çıkaranlardan bazılarını yakalamayı başarmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading