Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kum fırtınası yurda giriş yaptı! AKOM'dan İstanbullulara kritik uyarı

Kum fırtınası yurda giriş yaptı! AKOM'dan İstanbullulara kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü birkaç gündür Türkiye'nin batısı için toz fırtınası uyarısında bulunuyordu. O fırtına bugün Türkiye'ye giriş yaptı. Manisa'da çatılar uçarken, Tekirdağ'da çamur yağdı.

Genel

25.03.2024, 12:12

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son birkaç gündür Kuzey Afrika'dan gelecek toz fırtınası için uyarıda bulunuyordu. Toz fırtınası bugün yurda giriş yaptı. 

Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'de toz taşınımı yaşanırken Tekirdağ'a çamur yağdı ve Manisa'da fırtına sebebiyle çatılar uçtu. 

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

TEKİRDAĞ ÇAMURA TESLİM OLDU 

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan toz fırtınası Tekirdağ'da hayatı olumsuz etkiliyor. Çamur yağmuru sonrası araçlarını temizlemek isteyen vatandaşlar oto yıkamacıların yolunu tuttu. 

Aracını temizlemeye çalışan Kenan Ograş isimli vatandaş, "Çöl tozları arabaların üstünü kaplamış durumda. Bu çamur zaten dün sabah yağdı. Yıkamacılara gün doğdu. Arabalar çamurla kaplandı mı götürüp yıkamacılara veriyoruz parayı. Arabaları yıkatıyoruz" dedi. 

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

MANİSA'DA ÇATILAR UÇTU 

Diğer yandan Manisa'da toz fırtınasına teslim oldu. Şehzedeler ve Yunusemre ilçelerinde etkisini artıran fırtına sebebiyle 10 binanın çatısı uçarken, bir ilkokula patlayan 2 pencere camı 2 öğrencinin yaralanmasına sebep oldu. 

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

AKOM'DAN İSTANBULLULARA UYARI 

Ayrıca fırtınanın akşam saatlerinde İstanbul'a gelmesi de bekleniyor. AKOM tarafından yapılan açıklamada başta İstanbul olmak üzere Marmara genelinde lodos rüzgarı etkisini artırarak saatte 80 kilometreye ulaşacak. 

AKOM tarafından yapılan uyarıda lodos sebebiyle, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi gibi tehlikelere karşı tedbirli olunması istendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading