Yandex Metrica

Kremlin'den Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin açıklama

Kremlin'den Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen görüşmeye yönelik açıklamalar yaptı. İki liderin Suriye konusunu da etraflıca ele aldığına, Türkiye-Rusya arasında savunma alanındaki iş birliğinin uzay çalışmalarında da olacağına dikkat çeken Peskov, S-400'lerin bazı parçalarının Türkiye'de üretileceğini vurguladı.

Genel

23.01.2024, 21:59

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, geçtiğimiz gün Soçi'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeye yönelik açıklamalarda bulundu. 

Peskov, dünkü Erdoğan-Putin görüşmesinde, İdlib konusunun gündeme geldiğini ifade etti. Bölgeyle alakalı  anlaşmaların uygulanmasının önemine dikkat çekildiğini belirten Peskov, anlaşmalara olan bağlılıkların teyit edildiğini ifade etti.

Cuhurbaşkanı Erdoğan ve Rus liderin, Suriye konusunda etraflıca görüş alışverişi yaptığını söyleyen Peskov, Libya, Afganistan ve Karabağ meselesinin görüşüldüğünü belirtti. Peskov, açıklamalarında “Rus tarafı, tarafların sınırların belirlenmesi ve ulaşım altyapısının geliştirilmesi konularında uzlaşmacı çözümler araması gerektiğini vurguladı.” ifadelerine yer verdi.

İki liderin doğal gaz ile alakalı çalışmaları ve sevkiyat konusunu müzakere ettiğini kaydeden Peskov, “Putin, Türk yönetiminin TürkAkım projesi konusunda zamanında alınan etkili kararlarını çok takdir etti. Kararlar hızlı alındı, her şey zamanında, çok hızlı şekilde uygulandı.” ifadelerini kullandı.

Peskov, Avrupa’daki doğal gaz ve enerji piyasasında fiyatların arttığı  dönemde Türkiye’nin mevcut tüm altyapısı ile bu tür ani değişikliklere karşı kendini emniyetli hissettiğini dile getirdi.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

S-400'LERİN BAZI PARÇALARININ TÜRKİYE'DE ÜRETİLMESİ

Türkiye ve Rusya arasındaki askeri teknik iş birliğinin devam ettirilmesi ve S-400 hava savunma füze sistemleri konusunda temasların genişletilmesin iki liderin de gündeminde olduğunu vurgulayan Peskov, “S-400’ün bazı parçalarının Türkiye’de üretilmesi ihtimali görüşüldü.” dedi.

ABD’nin, Türkiye'yi Rusya ile vardığı S-400 anlaşmasından sonra, F-35 savaş uçağı programından çıkardığını hatırlatan Peskov, Türkiye ile Rusya arasında havacılık alanında iş birliğinin gündeme geldiğini söyledi.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

TÜRK KOZMONOT HAZIRLIĞI

Erdoğan ve Putin'in, iki ülkenin gündeminde olan büyük projeleri de ele aldığını dile getiren Peskov, öncelikle, Akkuyu Nükleer Santrali’nin ilk ünite inşasının sürdürülmesi ve sonlandırılması konusunun ele alındığını belirtti. Peskov, "Yeni ünitelerin inşası ve Türkiye'de gelişmekte olan barışçıl atom enerjisi sektöründeki iş birliğimiz açısından genel olarak yapılması gerekenler hakkında konuşuldu.” iafdelerini kullandı. 

İki liderin uzay alanında iş birliği ve “Türk kozmonot hazırlığı” konusunu da gündemlerine aldıklarını ifade eden Dmitriy Peskov, Erdoğan ve Putin arasında koronavirüse karşı aşı konusunun da müzakere edildiğini, her iki liderin aşılama ve aşılanmanın gerekliliğine vurgu yaptığını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading