Yandex Metrica
SON DAKİKA
Koronavirüs aşısında hatırlatma dozunu kimler olmalı? Aşı randevusu nasıl alınır?

Koronavirüs aşısında hatırlatma dozunu kimler olmalı? Aşı randevusu nasıl alınır?

Koronavirüs aşısı hatırlatma dozu gündemde yerini aldı. Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs hatırlatma dozu için randevuları açtı. BioNTech, Sinovac veya Turkovac aşılarından birini yaptırmak isteyenler randevu alabilecek. Peki koronavirüs aşısında hatırlatma dozunu kimler olmalı? Aşı randevusu nasıl alınır?

Genel

23.01.2024, 19:39

Vaka sayılarının tekrar yükselmesiyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 'hatırlatma dozu' çağrısı yaptı. Yapılan çağrı sonrasında hastanelerde yoğunluk yaşanmaya başladı. Hatırlatma dozu için randevu alıp gelenler aşı merkezleri önünde kuyruk oluşturdu. Peki koronavirüs aşısında hatırlatma dozunu kimler olmalı? Aşı randevusu nasıl alınır?

THY'den 5 ülkeye gidecek olanlara uyarı: Girişinize izin verilmeyebilir! Haberi Görüntüle

KORONAVİRÜS AŞISINDA HATIRLATMA DOZUNU KİMLER OLMALI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 50 yaş üzeri ve risk grubundaki vatandaşların koronavirüs aşısı hatırlatma dozu yaptırmaları için çağrıda bulunduktan sonra Sağlık Bakanlığı, yeni aşı randevularını açtı. BioNTech aşısının üzerinden 6 ay geçenler; Sinovac ve Turkovac üzerinden de 3 ay geçenler hatırlatma dozunu yaptırabilecek.

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevusu almak isteyenler, Covid-19 aşısı hakkında durumunu e-Nabız hesabından veya 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek öğrenebilecek. Aşı uygulaması için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), e-Nabız veya Alo 182 üzerinden randevu alınabiliyor.

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

FAHRETTİN KOCA AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı öncesinde, hatırlatma dozu aşıları hakkında, "Omicron varyantına bağlı vakalar, başka ülkelerde olduğu gibi bizde de artış gösteriyor. Sorunu alt etmekte tecrübe sahibiyiz. Son dozun üzerinden 6 ay geçtiğinde aşının etkisi azalmaktadır. Bu süre dolmuşsa yeniden aşı olunması önem arz ediyor. Buna bizim verdiğimiz önemi siz de verin. 50 yaş üstüyle risk grubundakilerin, son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse, hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz. Bu grubun, temasın artacağı bayram günlerinden başlayarak kendilerini bilhassa koruması gerekmektedir. Maskeyi zaruri kılan durumları hepimiz biliyoruz" demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading