Yandex Metrica
SON DAKİKA
Konya'da tur otobüsü şarampole devrildi 6 kişi öldü çok sayıda yaralı var

Konya'da tur otobüsü şarampole devrildi 6 kişi öldü çok sayıda yaralı var

Son dakika bilgisine göre; Konya’da tur otobüsü şarampole devrildi. Kazada ölü ve yaralıların olduğu belirtilirken, bölgeye ambulanslar sevk edildi. Kazayla ilgili 2 şoför gözaltına alındı, olayı soruşturmak için 3 savcı görevlendirildi.

Genel

23.01.2024, 18:50

Konya-Aksaray kara yolunun 50. kilometresinde 48 J 8149 plakalı tur otobüsü devrildi. İlk belirlemelere göre 6 kişi öldü 41 kişi yaralandı. Kazayla ilgili 2 şoför gözaltına alındı, olayı soruşturmak için 3 savcı görevlendirildi.

Bugün iki sefer iptal edilmişti! THY ile yolculuk yapacaklara duyuru:... Haberi Görüntüle

ŞARAMPOLE DEVRİLDİ

Kaza, saat 08.30 sıralarında Konya- Aksaray kara yolu 50’nci kilometresinde meydana geldi. Aksaray yönüne giden tur otobüsü, sürücüsünün kontrolünden çıkıp şarampole devrildi.

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

6 KİŞİ ÖLDÜ 41 KİŞİ YARALANDI

Korkunç kazanın ardından bölgeye sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre kazada 6 kişi yaşamını yitirdi, 41 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.


Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

3 SAVCI İLE SORUŞTURMA

Kazanın ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı da 3 savcı gözetiminde soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında sürücü Metin Çetintaş ve yedek şoförün, tedavilerinin ardından gözaltına alındığı belirtildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, ''Konya -Aksaray yolu 50'nci kilometresinde sabah saat 06.38 sularında 2 şoför, 45 yolcunun bulunduğu tur otobüsünün tek taraflı trafik kazası neticesinde 5 vatandaşımızın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Olayla ilgili olarak derhal soruşturma başlatılmış olup, soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcı Vekilimiz koordinesinde olay yeri işlemleri, adli işlemler ve otopsi işlemleri için 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Kazaya karışan otobüsün 2 şoförü yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınmıştır'' denildi.


Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

BAKAN SOYLU, YARALILARLA TELEFONDA GÖRÜŞTÜ 

Konya Valisi Vahdettin Özkan da hastanedeki yaralıları ziyaret edip, sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Vali Özkan'ın ziyareti sırasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaralılarla telefonda görüşerek, 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

REHBER: ARAÇ SAVRULDU, ŞARAMPOLE DEVRİLDİ

Efe Taş, Konya'ya kadar 3 mola verdiklerini ve 4 saatte bir şoförlerin değiştiğini belirterek, ''Buzlanma ve tipi vardı. Hava da karanlıktı. Araç savrulunca kaptan hakimiyetine kaybetti ve sağ şarampole devrildi. Aşağıda kalan da vardı. Ben en öndeydim ve emniyet kemerim bağlıydı. Herkese de uyarılar yaptık. Emniyet kemerinizi bağlayın diye ona rağmen çok feciydi. Hızımızda yavaştı. Buz olunca ve rüzgarda savrulunca araç yoldan çıktı'' dedi. 

Bugün iki sefer iptal edilmişti! THY ile yolculuk yapacaklara duyuru:... Haberi Görüntüle

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU!

Korkunç kazada Yasemin Özkan, Nazan Uysal, Mustafa Karakan, Mehmet Alçıl, Büşranur Kaçan ve Aslıhan Akdoğan hayatını kaybetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading