Yandex Metrica

Konya'da iki dev obruk daha oluştu! Birisi tam 20 metre derinliğinde

Konya'da iki dev obruk daha oluştu! Birisi tam 20 metre derinliğinde

Konya'nın Sarayönü ilçesine bağlı bir mahallenin 500 metre yakınında iki obruk birden oluştu. Obruklar etrafında güvenlik şeridi çeken ekipler inceleme başlattı.

Genel

23.01.2024, 19:01

Konya'nın Sarayönü ilçesinde Konar Mahallesi'nde hayvanların otlatıldığı merayı kontrole giden mahalle muhhtarı Selçuk Körük, evlere sadece 500 metre mesafede 2 obruk oluştuğunu fark etti. 

Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti işaret etti: Ciddi fay hattı var! Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti... Haberi Görüntüle

20 METRE DERİNLİĞİNDE OBRUK 

Körük, obrukların jandarma, belediye ve kaymakamlığa bildirdi. Jandarma, biri 10 diğer 15 metre çapında ve biri 20 diğeri 7 metre derinliğinde olan iki obruk çevresinde güvenlik önlemi aldı. 

Konya AFAD İl Müdürlüğü ekipleri obruklarla ilgili inceleme başlattı. 

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

BU BÖLGEDE İLK DEFA RASTLANDI 

Mahallenin yakınında oluşan obrukları görünce şaşırdığını ifade eden Körük, "Mahallenin kenarındaki çeşme akmıyordu. Neden akmıyor diye şüphelendim ve kontrol etmeye çıkınca tesadüfen gördük. Obrukların mesafesi mahallemize çok yakın. Burada biz hayvanlarımızı otlatıyorduk. Televizyonlarda çok izlerdik, Karapınar ilçesinde çok olduğunu duyuyorduk ama bizim başımıza da geleceği aklımıza gelmedi. Bu bölgede ilk defa gördük, çok şaşkınız. Obruk ilk oluştuğunda içinde su yoktu. İki göçük vardı. Kar suları obrukları doldurdu. Birisi şu anda sudan görünmüyor. İnşallah başka obruklar oluşmaz." ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading