Yandex Metrica
SON DAKİKA
'Kocakarı soğukları' nedir? 'Kocakarı soğukları' ne zaman başlayacak? Berdül'acüz anlamı ne?

'Kocakarı soğukları' nedir? 'Kocakarı soğukları' ne zaman başlayacak? Berdül'acüz anlamı ne?

Kocakarı Soğukları vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Bir diğer ismi Berdül'acüz anlamı ise araştırılmaya başlandı. Genle olarak Mart ayında ortaya çıkan Kocakarı soğukları havanın tekrar soğuyacağını belirtir. Peki, 'Kocakarı soğukları' nedir? 'Kocakarı soğukları' ne zaman başlayacak? Berdül'acüz anlamı ne?

Genel

13.03.2024, 20:43

Kocakarı soğukları Mart ayının gelmesiyle birlikte araştırma konusu oldu. Yılın bu zamanlarında ortaya çıkan Kocakarı soğukları diğer adıyla Berdül'acüz hangi tarihlerde etkili olacağı merak ediliyor. 'Kocakarı soğukları' nedir? 'Kocakarı soğukları' ne zaman başlayacak? Berdül'acüz anlamı ne?

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

KOCAKARI SOĞUKLARI NEDİR?

Halk dilinde "Kocakarı Soğukları” olarak da bilinen Berdül'acüz bir benzetmeden geliyor. "Acüz" omurgamızdaki "kuyruk sokumu" dediğimiz son kemiğin ismi. Yani soğuğun kuyruk sokumuna kadar hissedilmesinden dolayı böyle bir benzetme söz konusudur.

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

BERDÜL’ACÜZ ANLAMI NE?

Bu kelime Arapça’da kocakarı manasına gelen "acüze" sözcüğü ile karıştırılınca, bir de söz konusu rivayete göre bu soğuklarda çok fazla yaşlı kadının hayatını kaybetmesi sonucunda deyim halkın ağzına "kocakarı soğukları" olarak kalmıştır.

Kocakarı soğukları rümi takvime göre genellikle 26 Şubat-4 Mart, miladi takvime göre ise 11-17 Mart arasındaki günlerde görülmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading