Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kar, çığ, sağanak... Meteoroloji'den son dakika uyarısı

Kar, çığ, sağanak... Meteoroloji'den son dakika uyarısı

Kar yağışı dünden bu hafta itibariyle birçok ilde etkili olurken, Meteoroloji'den önemli bir açıklama geldi. Hava sıcaklıklarının kuzeybatı kesimlerde artması, doğu kesimlerde ise azalması bekleniyor. Kuvvetli yağış, rüzgar ve buzlanma-don olaylarına karşı uyarı yapıldı.

Genel

23.01.2024, 18:38

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yurdun kuzeybatı kesimlerinde sıcaklık 2 ila 4 derece artacak, doğu kesimlerde ise 2 ila 4 derece azalacak. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. 

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

VATANDAŞLAR KUVVETLİ YAĞIŞ VE BUZLANMA OLAYLARINA KARŞI UYARILDI

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamada vatandaşlar kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar ve buzlanma-don olaylarına karşı uyarıldı. 

THY'den dikkat çekem kampanya: 65 yaş ve üstüne yüzde 25... Haberi Görüntüle

METEOROLOJİ'NİN HAVA TAHMİNİ 

Yağışların; Hakkari çevreleri ile Van’ın güney kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m²/12 saat), rakımı 1100 m üzeri kesimlerde yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

Meydana gelebilecek tipi şeklinde yağış, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile çığ oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgârın; Güney Ege kıyıları ile Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) eseceği tahmin edildiğinden çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkat!

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

İSTANBUL'UN YÜKSEK KESİMLERİ KARLI

Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İstanbul'da dün yüksek kesimlerde kar etkili oldu. Kartal ve Pendik'te bazı yerler beyaza büründü. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da kar yağışı Çarşamba öğlen saatlerinde başladı. Pendik ve Kartal'da dün de kar yağışı etkili oldu. 2 ilçede bazı noktalar beyaza büründü. Belediye ekiplerinin kar kürüme araçları ise kent genelinde herhangi bir olumsuzluğa karşı hazır bekletildi.  

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

BİRÇOK İLDE KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ GÖSTERİYOR

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Konya, Karaman, Aksaray ile Niğde'de havanın parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don ile yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgarın genellikle kuzeyden orta kuvvette, bölgenin güney kesimlerinde yer yer kuvvetli eseceği öngörülüyor.

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

HAFTA SONU BİZİ NASIL BİR HAVA BEKLİYOR?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan tahminlere göre, yarın yağışlar batı ve iç kesimleri terk edecek. Hafta sonu ise yer yer görülmeye devam edecek. 

Yeni haftayla birlikte Doğu Akdeniz dışındaki tüm bölgelerde havanın güneşli veya parçalı bulutlu olması bekleniyor.

Sıcaklığın ise mevsim normallerinde seyredeceği ifade ediliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading